Hlavní obsah

Gasquet - Mathieu 7:5, 6:4Gasquet při prvním startu v sezóně vyhrál turnaj v Montpellieru

Montpellier

Francouzský tenista Richard Gasquet vstoupil opožděně do sezóny triumfem na turnaji v Montpellieru. Obhájce titulu, který přišel o úvod roku včetně grandslamového Australian Open kvůli zranění zad, ve finále zdolal 7:5, 6:4 krajana Paula-Henriho Mathieua. V Sofii zvítězil první nasazený Španěl Roberto Bautista. V Quitu dominoval Víctor Estrella.

Článek

Devětadvacetiletý Gasquet hrál finále v Montpellieru čtvrtý rok po sobě a na jihu Francie získal třetí titul po letech 2013 a 2015. Na turnaji splnil roli nejvýše nasazeného hráče a ve svém 25. finále slavil třináctý triumf v kariéře.

Osmnáctý hráč světového žebříčku v Sofii Bautista potvrdil roli hlavního favorita, když neztratil ani set a vyrovnanou hrou zdolal ve finále i druhého nasazeného Troického. V utkání prohrál jediné podání, a to hned na začátku druhé sady. Sám však vzápětí sebral soupeři servis potřetí, když výrazně lépe returnoval, a utkání už dovedl k výhře.

Osmé finále tak Bautista proměnil ve čtvrtý titul. Naopak Troicki, který letos vyhrál v Sydney, si musí na čtvrtý turnajový triumf počkat. Ve finále prohrál pošesté.

Víctor Estrella z Dominikánské republiky zdolal ve finále antukového turnaje v Quitu 4:6, 7:6, 6:2 Brazilce Thomaze Bellucciho a obhájil loňský titul. Pětatřicetiletý tenista si v ekvádorské metropoli zahrál druhé finále v kariéře a stejně jako loni ho proměnil v triumf.

Estrella letos vypadl hned v prvním kole v Aucklandu i na Australian Open, na antuce v Quitu však nalezl ztracenou pohodu a navázal na minulý rok. Osmapadesátý hráč světa se s Belluccim utkal na tomto turnaji už loni v semifinále a dnes nad ním vyhrál i třetí vzájemný zápas.

Montpellier (tvrdý povrch, dotace 520.070 eur):
Dvouhra - finále:
Gasquet (1-Fr.) - Mathieu (Fr.) 7:5, 6:4.
Čtyřhra - finále:
Pavič, Venus (2-Chorv./N. Zél.) - A. Zverev, M. Zverev (Něm.) 7:5, 7:6 (7:4).
Sofia (tvrdý povrch, dotace 520.070 eur):
Dvouhra - finále:
Bautista (1-Šp.) - Troicki (2-Srb.) 6:3, 6:4.
Čtyřhra - finále:
Koolhof, Middelkoop (3-Niz.) - Oswald, Shamasdin (Rak./Kan.) 5:7, 7:6 (11:9), 10:6.
Quit (antuka, dotace 520.070 dolarů):
Dvouhra - finále:
Estrella (5-Dom. rep.) - Bellucci (3-Braz.) 4:6, 7:6 (7:5), 6:2.
Čtyřhra - finále:
Carreňo, Duran (Šp./Arg.) - Bellucci, Demoliner (Braz.) 7:5, 6:4.

Reklama

Související témata: