Hlavní obsah

Šarapovová kvůli problémům s předloktím nebude hrát v Dauhá. A Šafářová?

Dauhá

Ruská tenistka Maria Šarapovová se kvůli přetrvávajícím problémům s levým předloktím odhlásila z turnaje v Dauhá, který hraje za dva týdny. Šestá hráčka světového žebříčku je dvojnásobnou vítězkou turnaje, na němž tenistky hrají o podíl ze štědré dotace 2,5 milionu dolarů. V Dauhá by naopak mohla slavit návrat na kurty česká tenistka Lucie Šafářová.

Foto: Grigory Dukor, Reuters

Maria Šarapovová držela o víkendu palce svým krajankám ve fedcupové bitvě s Nizozemskem. Marně.

Článek

Šarapovovou trápí předloktí už delší dobu. Nemohla kvůli němu hrát přípravný turnaj před Australian Open v Brisbane, na grandslamu v Melbourne pak vypadla hladce ve čtvrtfinále s Američankou Serenou Williamsovou. Minulý týden byla osmadvacetiletá hvězda členkou ruského fedcupového výběru, ale do hry při překvapivé porážce s Nizozemskem v Moskvě nezasáhla.

Světová desítka Šafářová hrála naposledy koncem října na Turnaji mistryň. Kvůli přetrvávajícím zdravotním problémům po prodělané bakteriální infekci vynechala úvod sezony včetně Australian Open. Česká tenistka, která zde před rokem získala svůj nejcennější titul v kariéře, v katarské metropoli od neděle trénuje.

"Jsem ráda, že můžu začít tenisovou přípravu tady v Kataru. Snad vše půjde dobře a budu se moct vrátit na okruh právě tam, kde jsem v loňském roce vyhrála," napsala Šafářová na svém facebooku.

Reklama

Související témata: