Hlavní obsah

Gasquet - Berdych 4:6, 6:3, 5:7Berdych po třísetové bitvě vyřadil Gasqueta. V Miami si zahraje o semifinále

roj, jsvSport.cz
Aktualizováno

Český tenista Tomáš Berdych po další třísetové bitvě vydřel na turnaji v Miami postup do čtvrtfinále. Desátého nasazeného Francouze Richarda Gasqueta porazil 6:4, 3:6 a 7:5. O postup do semifinále se utká s lepším z dvojice Novak Djokovič - Dominik Thiem.

Foto: Alan Diaz, ČTK/AP

Tomáš Berdych na turnaji v Miami.

Článek

Berdych, jenž měl s Francouzem před utkáním negativní bilanci 6:7, začal duel výborně a už za stavu 2:1 měl k dispozici dva brejkboly. Jenže český tenista i kvůli vlastním chybám na brejk nedosáhl. A co hůř, následně sám jako první ztratil podání.

Rodák z Valašského Meziříčí ale zpřesnil hru a o úvodní sadu ještě zabojoval. Gasquet mu navíc pomohl smazat ztrátu, když dvojchybou zpečetil ztrátu svého podání. V koncovce sady se karta začala obracet, chyby začal kupit Francouz a i díky tomu získal Berdych za stavu 5:4 při servisu soupeře tři setboly. Při třetím z nich zahrál Gasquet rámem a úvodní dějství tak získal český hráč.

I na začátku druhé sady ztratil Berdych podání. Tentokrát své brejkbolové šance ale neproměnil a lepšící se Gasquet dotáhl set k vítězství 6:3.

Rozhodující třetí sada nabídla vyrovnaný boj až do samotné koncovky. Oba hráči si drželi servis až do stavu 5:5, kdy ho o rok staršímu soupeři sebral Berdych. Vedl 40:0, ale proměnil až třetí brejkbol, když si trpělivou hrou od základní čáry připravil vítězný forhend. Vítězství pak potvrdil čistou hrou při svém podání.

Miami (tvrdý povrch):
Muži (dotace 7 037 595 dolarů):
Osmifinále:
Gasquet (10-Fr.) - Berdych (7-ČR) 4:6, 6:3, 5:7
Goffin (15-Belg.) - Zeballos (Arg.) 7:5, 6:3
Simon (18-Fr.) - Pouille (Fr.) 6:0, 6:1
Kyrgios (24-Austr.) - Kuzněcov (Rus.) 7:6 (7:3), 6:3
Ženy (dotace 6 844 139 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Bacsinszká (19-Švýc.) - Halepová (5-Rum.) 4:6, 6:3, 6:2

Reklama

Související témata: