Hlavní obsah

Mauresmová po výhře nad Clijstersovou obhájila titul v Antverpách

ANTVERPY

Francouzská tenistka Amélie Mauresmová obhájila loňské vítězství na turnaji v Antverpách, kde v neděli ve finále porazila světovou jedničku Kim Clijstersovou. Belgičanka, která kvůli zranění kotníku skrečovala semifinálové utkání s Mauresmovou na lednovém Australian Open, při svém návratu na okruh WTA vzdorovala soupeřce ve třech setech. Nakonec podlehla 6:3, 3:6 a 3:6.

Článek

Mauresmová tak po triumfech na Australian Open a v Paříži vyhrála třetí turnaj za sebou. Na kontě má sérii patnácti vítězných zápasů, v případě úspěchu v dalším utkání si vyrovná osobní maximum.

"Kim hrála na začátku hodně dobře a mně naopak docela trvalo, než jsem se rozehrála. Obě jsme předvedly svá maxima," řekla Mauresmová, jíž nyní dělí jeden triumf od speciální antverpské prémie - zlaté rakety posázené diamanty v hodnotě milionu eur. Ta je připravena pro tenistku, která turnaj vyhraje třikrát během pěti let. Mauresmová tak o ni může usilovat v příštích třech sezónách.

Náročný týden si vybral daň

Clijstersová nevyužité příležitosti vyhrát před domácím publikem litovala. "Rozhodně jsem měla šanci, zvlášť, když jsem po prvním setu vedla," řekla Belgičanka. "Byl to ale náročný týden a myslím, že si teď vybral svou daň. Amélie je ale vždycky těžká soupeřka a dnes hrála výborně," dodala.

V duelu nejvýše postavených hráček ve světovém žebříčku Francouzka získala skalp Clijsterové potřetí za sebou, v celkové bilanci vzájemných zápasů však stále vede belgická hráčka 8:5. Šestadvacetiletá Mauresmová inkasovala za dvaadvacátý titul v kariéře prémii 95 500 dolarů.

V letošní sezóně vydělala na turnajích už přes milion dolarů, což se v tak krátké době dosud žádné tenistce nepovedlo. Belgičanka Justine Heninová-Hardenneová se přes tuto hranici přehoupla v roce 2004 až v březnu.

Dvouhra - finále:
Mauresmová (2-Fr.) - Clijstersová (1-Belg.) 3:6, 6:3, 6:3.

Reklama

Související témata: