Hlavní obsah

Kvitová - Rogersová 0:6, 7:6, 0:6Černý pátek! V Paříži končí celý český trojlístek, Kvitová schytala dva kanáry

oc, mmSport.cz
Aktualizováno

Černý pátek prožil český tenis na French Open! Z druhého grandslamového turnaje roku vypadly ve 3. kole všechny tři zbývající zástupkyně ve dvouhře. Loňská finalistka Lucie Šafářová nestačila na Samanthu Stosurovou z Austrálie, se kterou po bitvě prohrála 3:6, 7:6 a 5:7. Česká jednička Petra Kvitová při své snaze o postup do osmifinále vyfasovala od Američanky Shelby Rogersové, až 108. hráčky světa, dokonce dva kanáry a prohrála 0:6, 7:6 a 0:6. Bilanci nezachránila ani Barbora Strýcová, jež v duelu s Polkou Agnieszkou Radwaňskou nebyla favoritkou a nasazené dvojce nakonec podlehla 2:6, 7:6 a 2:6.

Foto: Michel Euler, ČTK/AP

Petra Kvitová v zápase s Američankou Shelby Rogersovou.

Článek
Fotogalerie

Šafářová se s Australankou potkala na okruhu už popatnácté. Naposledy se obě utkaly ve finálovém zápase v Praze. Tehdy se z titulu radovala česká reprezentantka. Na Roland Garros si obě držely v úvodním setu servis, až v osmém gamu Šafářová poprvé ztratila servis, a přestože v následující hře mohla dvakrát kontrovat, nepodařilo se jí to a úvodní sadu ztratila.

Druhá byla podobně vyrovnaná jako ta úvodní. Rozhodnout tentokrát musel tie break, v němž jednoznačně dominovala česká hráčka, která zkrácenou hru opanovala jednoznačně 7:0. Nástup do rozhodující sady ale měla lepší Australanka, která vedla už 3:0. Šafářová se ještě dokázala dotáhnout, ale z vítězství se nakonec neradovala.

Za stavu 5:6 totiž Šafářová ztratila podání znovu a Storusová, která v utkání nastřílela celkem 14 es, jí tak vrátila nedávnou porážku a postoupila do osmifinále. Loňská finalistka Šafářová neobhájí body a po vyřazení se propadne pravděpodobně až na konec třetí desítky žebříčku.

Kvitové dvakrát zazpíval kanár

Nasazená hráčka číslo deset Kvitová se v úvodním kole Roland Garros trápila s reprezentantkou Černé Hory Koviničovou, Hsieh z Tchaj-wanu už dvojnásobná wimbledonská vítězka zdolala snadněji. Jako třetí jí v cestě stála Američanka Shelby Rogersová, která v úvodním kole překvapivě vyřadila Karolínu Plíškovou.

A Kvitové se krajanku pomstít nepodařilo. Američanka opět hrála agresivně, razancí tenistku z Fulneku předčila a mnohem lépe podávala. Kvitová začala špatně, bleskově prohrávala 0:3 a za jednadvacet minut dostala kanára. V první sadě trefila jen dva vítězné údery a ve druhé sadě pak prohrávala 2:4. Zabojovala, čistou hrou srovnala na 4:4 a uspěla ve zkrácené hře.

Radost ze zisku setu ale dlouho neměla. Američanka ve třetí sadě opět dominovala, výborně podávala, hrála razantněji a znovu nepovolila favoritce ani game.

Těžký los měla další z fedcupových hrdinek Barbora Strýcová, proti Polce Agnieszce Radwaňské v předchozích čtyřech zápasech nezískala ani jeden set. Při premiéře ve třetím kole pařížského grandslamu na Kurtu Suzanne Lenglenové tuto bilanci tentokrát dokázala zlomit poté, co po ve druhém setu otočila z 0:3 na 5:3 a sadu nakonec urvala v tie breaku. V rozhodujícím setu se však už projevila větší vyrovnanost favorizované soupeřky.

Na antuce Roland Garros tak už zůstává ve dvouhře jen Tomáš Berdych, kterého čeká 3. kolo v sobotu.

Grandslamový turnaj French Open v Paříži (antuka, dotace 32 017 500 eur):
Ženy:
Dvouhra - 3. kolo:
Rogersová (USA) - Kvitová (10-ČR) 6:0, 6:7 (3:7), 6:0
Stosurová (21-Austr.) - Šafářová (11-ČR) 6:3, 6:7 (0:7), 7:5
A. Radwaňská (2-Pol.) - Strýcová (30-ČR) 6:2, 6:7 (6:8), 6:2
Čtyřhra - 2. kolo:
Hlaváčková, Hradecká (6-ČR) - N. Kičenoková, L. Kičenoková (Ukr.) 6:1, 6:3
Krejčíková, Siniaková (ČR) - Liang Čchen, Wang Ja-fan (Čína) 3:6, 6:3, 6:4.
Ostatní páteční výsledky French Open zde

Reklama