Hlavní obsah

Plíšková prolomila grandslamové trápení: Výhra nad Williamsovou mě snad posune v kariéře

New York

Česká tenistka Karolína Plíšková si v pondělí poprvé v kariéře poradila s někdejší světovou jedničkou Venus Williamsovou a zahraje si čtvrtfinále grandslamu. Poslední česká tenistka v pavouku dvouhry US Open věří, že ji cenná výhra nad zkušenou tenistkou, umocněná poměrně nepřátelským prostředím, posune dál v kariéře.

Foto: Charles Krupa, ČTK/AP

Vítězné gesto Karolíny Plíškové.

Článek
Fotogalerie

Čtyřiadvacetiletá Češka udolala na centrálním kurtu domácí favoritku po setech 4:6, 6:4 a 7:6. „Užívám si to. Jsem nadšená ze svého prvního grandslamového čtvrtfinále," řekla Plíšková Radiožurnálu.

Turnajová desítka a vítězka prestižního turnaje v Cincinnati prožila zápas jako na houpačce. Hrozivý úvod, pak skvělý obrat, na konci až pátý proměněný mečbol... „Bylo toho hodně, prošla jsem si snad vším. Šlo o důležitý zápas v mojí kariéře. Je to na grandslamu, v Americe, proti Američance, na centrkurtu. Doufám, že mi to hodně dá a posune mě to v kariéře," věří Karolína Plíšková.

Česká jednička byla poslední hráčkou světové dvacítky, která na grandslamu ještě nehrála čtvrtfinále. To už je minulostí. „Doufám, že už se o tom přestane debatovat," řekla svěřenkyně kouče Jiřího Vaňka, která po famózním výkonu ochotně odpovídala na dotazy novinářů. „Už jsem si zvykla, začátky mám za sebou. A to k tomu patří, zvlášť když před 23 tisíci lidmi porazím jejich holku, která tu vyhrála všechno, tak je jasné, že o mě zájem bude," uvedla Plíšková.

Po zápase ještě rodačka z Loun netušila, která hráčka bude její čtvrtfinálovou soupeřkou. Nakonec se ve středu utká s mladou Chorvatkou Anou Konjuhovou.

Dvaadevadesátá hráčka světa je vítězkou juniorky US Open 2013 a bývalou juniorskou světovou jedničkou. S Plíškovou se dosud nestřetla, ale v osmifinále si vyšlápla na čtvrtou nasazenou Agnieszku Radwaňskou z Polska (dvakrát 6:4). „Tady už není lehký soupeř. Když budu hrát jako proti Venus, tak určitě šanci mám," dodala Plíšková.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články