Hlavní obsah

Hrdina Davis Cupu Del Potro má potíže, vynechá Australian Open

Buenos Aires

Strůjce nedávného triumfu argentinských tenistů v Davis Cupu Juan Martín del Potro se nezúčastní Australian Open. Na první grandslam sezony v Melbourne ho nepustí chronické problémy s levým zápěstím.

Foto: Marko Djurica, Reuters

Argentinský tenista Juan Martin del Potro takhle oslavoval vítězství v Davis Cupu.

Článek

"Potřebuju někoho, kdo mě dá fyzicky natolik do pořádku, abych zvládl odehrát celý rok," uvedl na tiskové konferenci ve své vlasti. "Musím si určit priority. Pokud na mě tenis počkal dva roky, Austrálie může ještě o rok déle."

Osmadvacetiletý hráč musel kvůli zdravotním potížím přerušit kariéru, k níž se letos vrátil triumfálně. Předtím, než pomohl své zemi k premiérovému zisku "salátové mísy", si odvezl senzační stříbro z olympiády v Riu de Janeiro. Na začátku roku se přitom musel zotavit už ze třetí operace zápěstí.

Přesto je teď jeho nejbližší budoucnost nejasná. Zpochybnil i to, zda bude reprezentovat Argentinu v únorovém úvodním kole Davisova poháru proti Itálii. "Do duelu už moc času nezbývá, navíc se bude hrát na antuce, na níž se mi moc nedaří," sdělil.

Na druhé straně přislíbil Del Potro účast na exhibičním dvojutkání proti Španělu Davidu Ferrerovi, které se uskuteční v Buenos Aires a v Mar del Plata příští týden.

Reklama

Související témata: