Hlavní obsah

Vaidišová si zkusila tanec u tyče. Můj talent na to nestačí, pravila

Praha

Byla považována za jednu z nejtalentovanějších českých hráček na okruhu WTA. Kariéru bývalé tenistce Nicole Vaidišové už ale ve 27 letech definitivně zastavilo zranění. To se psal červenec 2016. Od té doby si bývalá světová sedmička užívá života. Před pár dny se na svém Instagramu pochlubila videem z tréninku pole dance.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bývalá tenistka Nicole Vaidišová.

Článek

„Z nějakého důvodu jsem si myslela, že by bylo ´zábavné´ navštívit hodinu pole dance. Zjistila jsem, že můj talent ale na tuto činnost nestačí," napsala na tuto sociální síť sedmadvacetiletá rodačka z Norimberka.

Vaidišová byla v elitní desítce světového žebříčku už v roce 2006. Tehdy jí bylo 17 let. O rok později se dostala na sedmou pozici, ale kvůli potížím s ramenem v březnu 2010 kariéru ukončila. Po více než čtyřleté pauze se v září 2014 vrátila, ale znovu ji brzdily zdravotní problémy a výraznějšího úspěchu už nedosáhla. A tak se v červenci loňského roku definitivně rozhodla svou kariéru ukončit. Naposledy hrála v květnu turnaj ITF v maďarském Györu.

Za její největší úspěchy lze označit dvě grandslamová semifinále - French Open (2006) a Australian Open (2007). Také ovládla šest turnajů na okruhu WTA. Ve Fed Cupu nastoupila do čtrnácti utkání a dvanáct z nich vyhrála.

Reklama

Související témata:
Pole dance