Hlavní obsah

Program Wimbledonu: Djokovič se až dnes může probít na Berdycha

Londýn

Až dnes se tenista Tomáš Berdych dozví jméno svého soupeře ve čtvrtfinále Wimbledonu. Vzejde ze zápasu druhého nasazeného Srba Novaka Djokoviče s Francouzem Adrianem Mannarinem, který se nestihl odehrát v pondělí. Podle plánu se uskuteční čtvrtfinále dvouhry žen.

Foto: Tony O'brien, Reuters

Vítězné gesto Novaka Djokoviče v zápase proti Adamovi Pavláskovi.

Článek

Djokovič s Mannarinem měli v pondělí hrát poslední duel na dvorci číslo jedna, ale vůbec se na něj nedostali. Před nimi se totiž hrály dva dlouhé zápasy. Program nabral zpoždění především kvůli tomu druhému, v němž vítěz French Open Španěl Rafael Nadal prohrál s Lucemburčanem Gillesem Müllerem 13:15 v pátém setu po necelých pěti hodinách.

Zápas Djokoviče s Mannarinem se uskuteční na centrkurtu. Po nich nastoupí pětinásobná vítězka Wimbledonu Venus Williamsová z USA s letošní šampionkou Roland Garros Lotyškou Jelenou Ostapenkovou. Pak bude hrát Rumunka Simona Halepová proti domácí Johanně Kontaové a v případě výhry se stane světovou jedničkou. Pokud Halepová prohraje, usedne na trůn poprvé v kariéře Karolína Plíšková.

Ve zbylých dvou čtvrtfinále se na "jedničce" utkají Španělka Garbiňe Muguruzaová s Ruskou Světlanou Kuzněcovovou a přemožitelka Plíškové z druhého kola Slovenka Magdaléna Rybáriková s Američankou Coco Vandewegheovou.

Úterní program Wimbledonu:
Centrální dvorec (14:00 SELČ):
Mannarino (Fr.) - Djokovič (2-Srb.)
V. Williamsová (10-USA) - Ostapenková (13-Lot.)
Kontaová (6-Brit.) - Halepová (2-Rum.)
Kurt č. 1 (14:00):
Muguruzaová (14-Šp.) - Kuzněcovová (7-Rus.)
Rybáriková (SR) - Vandewegheová (24-USA)

Reklama

Související témata: