Hlavní obsah

Kaderka už má skoro jasno, kdo povede daviscupový tým

Prezident Českého tenisového svazu Ivo Kaderka už má takřka jasno, kdo po Cyrilu Sukovi povede daviscupový tým od 22. do 24. září utkání o postup do Světové skupiny Davisova poháru proti Nizozemsku v Leidenu. Nechá si to však zatím pro sebe a jméno zveřejní až poté, co dořeší procedurální záležitosti a konzultuje situaci s výkonným výborem svazu.

Foto: ČTK/Stanislav Zbyněk

Ivo Kaderka

Článek

"Zatím k tomu nebudu nic víc říkat," prohlásil ve čtvrtek v rozhovoru s ČTK. Hodlá si popovídat ještě se samotnými tenisty Tomášem Berdychem i Jiřím Novákem, s Radkem Štěpánkem o jeho případném návratu do týmu již hovořil. "Potřebuji ještě pár hodin klidu, ale já jsem v podstatě už rozhodnutý," uvedl.

Suk rezignoval na funkci nehrajícího kapitána českého daviscupového týmu ve středu, Kaderkovi to oznámil telefonicky z USA jen krátce poté, co nejlepší český tenista Štěpánek začal hovořit o svém případném návratu do týmu. Loni dal přednost své osobní kariéře a se Sukem se dostali do sporu.

"Bylo to chlapské gesto a já si jeho kroku nesmírně vážím," prohlásil na Sukovu adresu Kaderka. "Vnímal, že situace je patová a postoj Radka (Štěpánka) byl daný," uvedl prezident svazu.

Podle zákulisních informací jsou ve hře čtyři kandidáti. Mezi vážné adepty patří nehrající kapitán ženského fedcupového týmu Tomáš Petera a Jan Kukal, který vedl obě česká družstva tenistů a tenistek do roku 2002, kdy kvůli zdravotním důvodům rezignoval. Hovoří se i o kouči Tomáše Berdycha Jaroslavu Navrátilovi a ve hře je údajně stále i Petr Korda, o kterém loni hovořil právě Štěpánek.

Reklama