Hlavní obsah

Larssonová - Riskeová 7:6, 6:4Přemožitelka českých hráček slaví v Norimberku druhý titul v kariéře

Norimberk

Švédská tenistka Johanna Larssonová si na antukovém turnaji v Norimberku po vyřazení dvou Češek poradila i ve finále s Američankou Alison Riskeovou a po výhře 7:6, 6:4 slaví druhý titul na okruhu WTA. Poprvé se radovala před třemi lety v Bastadu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Thiem ovládl turnaj v LyonuVideo: sntv

 
Článek

Devětadvacetiletá Švédka po čtvrtfinálovém vítězství nad Kristýnou Plíškovou porazila v semifinále i Kateřinu Siniakovou. Zatímco obě Češky zdolala 97. hráčka žebříčku ve třech setech, s Riskeovou nezaváhala a po výhře v tie-breaku v první sadě otočila ve druhé pěti gamy v řadě nepříznivý stav 1:4.

Vydařený týden pak korunovala třináctým titulem ve čtyřhře. S Belgičankou Kirsten Flipkensovou, s níž vytvořila druhou nasazenou dvojici, porazily ve finále chorvatsko-švédský pár Darja Juraková, Cornelia Listerová 6:4, 6:4. Společně se z trofeje radovaly podruhé po předloňském triumfu v Soulu.

Fucsovics proměnil premiérové finále v zisk titulu

Márton Fucsovics vyhrál jako první maďarský tenista od roku 1982 turnaj ATP. Šestadvacetiletý hráč zvládl na antuce v Ženevě svůj premiérový start ve finále v kariéře a Petera Gojowczyka z Německa v generálce na grandslamové French Open porazil 6:2, 6:2.

Fucsovics, jenž může v zářijové baráži o postup do Světové skupiny Davisova poháru nastoupit proti českým tenistům, navázal na výkony krajana Balázse Taróczyho z 80. let minulého století. Ten byl v roce 1984 v Indianapolis jako poslední Maďar ve finále a v roce 1982 získal v Hilversumu naposledy titul.

Ve světovém žebříčku se Fucsovics, jemuž momentálně patří 60. místo, posune do poloviny páté desítky. Dosud byla jeho maximem 59. příčka.

Jebavý v Lyonu nedotáhl útok na třetí titul

Roman Jebavý nedotáhl v Lyonu útok na třetí deblový titul v kariéře. S Nizozemcem Middelkoopem nevyužili v závěru finále s australsko-americkou dvojicí Nick Kyrgios, Jack Sock mečbol a duel nakonec za hodinu a tři minuty prohráli 5:7, 6:2, 9:11. Dvouhru ovládl Rakušan Dominic Thiem.

První nasazený Thiem ve finále porazil Francouze Gillese Simona 3:6, 7:6, 6:1 a získal desátý titul na okruhu ATP. Letos se aktuálně osmý hráč světa po únorovém triumfu v Buenos Aires radoval podruhé.

Jebavý s Middelkoopem společně získali titul vloni v září v Petrohradu a dnes měli v supertiebreaku na dosah druhý. Za stavu 9:8 ale neodkázali proměnit mečbol, další tři výměny pak získali soupeři a duel ukončili.

Osmadvacetiletý český tenista získal první titul v kariéře vloni v květnu v Istanbulu s krajanem Jiřím Veselým a ve finálových zápasech na okruhu ATP měl až dosud stoprocentní bilanci. Middelkoop má se sbírce celkem šest deblových titulů.

Pavljučenkovová vyhrála maratónské finále

Ruská tenistka Anastasija Pavljučenkovová porazila v maratonském finále ve Štrasburku Slovenku Dominiku Cibulkovou 6:7, 7:6, 7:6 a slaví dvanáctý turnajový titul, první letošní. Zápas s třemi tie-breaky trval přes tři a půl hodiny.

Zatímco první zkrácenou hru získala Cibulková, druhá se stala kořistí Pavljučenkovové. V rozhodujícím setu odvrátila Ruska za stavu 4:5 při vlastním podání dva mečboly. Stejný počet jich v tie-breaku nevyužila, ale napotřetí už uspěla.

NORIMBERK (antuka, dotace 250 000 eur):
Dvouhra - finále:
Larssonová (Švéd.) - Riskeová (USA) 7:6 (7:4), 6:4.
Čtyřhra - finále:
Flipkensová, Larssonová (2-Belg./Švéd.) - Juraková, Listerová (Chorv./Švéd.) 6:4, 6:4.
ŽENEVA (antuka, dotace 561 345 eur):
Dvouhra - finále:
Fucsovics (Maď.) - Gojowczyk (Něm.) 6:2, 6:2.
Čtyřhra - finále:
Marach, Pavič (1-Rak./Chorv.) - Dodig, Ram (2-Chorv./USA) 3:6, 7:6 (7:3), 11:9.
LYON (antuka, dotace 561 345 eur):
Dvouhra - finále:
Thiem (1-Rak.) - Simon (Fr.) 3:6, 7:6 (7:1), 6:1.
Čtyřhra - finále:
Kyrgios, Sock (Austr./USA) - Jebavý, Middelkoop (ČR/Niz.) 7:5, 2:6, 11:9.
ŠTRASBURK (antuka, dotace 250 000 eur):
Dvouhra - finále:
Pavljučenkovová (3-Rus.) - Cibulková (5-SR) 6:7 (5:7), 7:6 (7:3), 7:6 (8:6).
Čtyřhra - finále:
Buzarnescuová, Olaruová (Rum.) - Kičenoková, Rodionovová (3-Ukr./Austr.) 7:5, 7:5.

Reklama

Související témata: