Hlavní obsah

Navrátilovou rozčílil plat McEnroea, ale Wimbledon bude nakonec znovu komentovat

Navzdory své nedávné kritice kvůli nerovnosti v odměňování žen a mužů bude bývalá tenisová šampionka Martina Navrátilová letos opět spolupracovat s britskou stanicí BBC při přenosech z Wimbledonu. Informovala o tom dnes agentura Reuters. Vítězka 18 grandslamů ve dvouhře v březnu uvedla, že bývalý americký tenista John McEnroe dostává za spolupráci s BBC při Wimbledonu nejméně desetkrát víc než ona.

Foto: Dorian Hanuš, Právo

Martina Navrátilová bude opět komentovat Wimbledon.

Článek

Loni v létě BBC zveřejnila platy svých nejvíce vydělávajících zaměstnanců a s příjmem mezi 150 000 a 199 999 librami (4,4 až 5,8 miliónu korun) se mezi ně dostal i McEnroe. Navrátilová v březnu v rozhovoru pro pořad BBC Panorama uvedla, že za komentáře při turnaji v All England Clubu dostává kolem 15 000 liber (435 000 korun) a nemá informace, že by McEnroe kromě travnatého grandslamu poskytoval své služby i při jiných přenosech.

V neděli Navrátilová podle Reuters na twitteru uvedla, že je velmi ráda, že může oznámit opětovnou spolupráci při Wimbledonu. "Je dobré vidět, že BBC bere rovnost v odměňování žen a mužů vážně," dodala. Uvedla také, že by velmi ráda komentovala jak ženská, tak mužská utkání.

BBC srovnání odmítla

Navrátilová nebyla první, která od loňského zveřejnění platů nejznámějších tváří BBC kritizovala nerovnost v odměňování žen a mužů. Mezi nejlépe placenými pracovníky stanice byla jen třetina žen a prvních sedm míst drželi výhradně muži.

Na kritiku Navrátilové v březnu BBC Sport reagovala prohlášením, že působení obou tenisových expertů srovnávat nelze. McEnroe je prý vedle reportérky Sue Barkerové považován za tvář wimbledonských přenosů a vystupuje ve vysílání častěji.

Slavný turnaj letos začne 2. července.

Reklama