Hlavní obsah

České tenistky rozehrají finálový turnaj Fed Cupu se Švýcarkami

Praha

České tenistky vstoupí do finálového turnaje Fed Cupu soubojem se Švýcarskem. Tým kapitána Petra Pály vyzve ve skupině D výběr země helvétského kříže v úterý 14. dubna od 10:30. Po dni volna se jedenáctinásobné šampionky soutěže na antuce v hale v Budapešti střetnou ve stejnou dobu s Německem. Program zápasů dnes zveřejnila mezinárodní federace ITF.

Foto: Lee Jin-man, ČTK/AP

Petra Kvitová by měla patřit k oporám českého fedcupového týmu

Článek

Do semifinále postoupí vítězky čtyř skupin. Češky, které se na finálový turnaj dostaly díky divoké kartě, by se v případě postupu utkaly s nejlepším celkem skupiny B. V té jsou loňské finalistky Australanky, Bělorusky a Belgičanky. Semifinálový duel by hrály v sobotu v 10:30, finále je na programu v neděli od 16:00.

Úřadující šampionky Francouzky jsou ve skupině A s Ruskem a domácím Maďarskem. Ve skupině C se utkají týmy Spojených států amerických, Španělska a Slovenska. Všechny duely budou složené ze dvou dvouher a čtyřhry. Nominace budou zveřejněny tři týdny před začátkem finálového turnaje.

Češky jsou nejúspěšnějším týmem poslední dekády, od roku 2011 získaly šest ze svých jedenácti trofejí. Pět zbývajících vybojovalo ještě společné Československo. Naposledy Česko vyhrálo Fed Cup v roce 2018.

Reklama

Související témata: