Hlavní obsah

Podoroská - Krejčíková 2:6, 6:2, 6:3Sen o čtvrtfinále je pryč! Česká tenistka Krejčíková životní bitvu na French Open prohrála

Praha
Aktualizováno

Parádní pařížská jízda Barbory Krejčíkové skončila. Čtyřiadvacetiletá česká tenistka v bitvě o čtvrtfinále French Open prohrála s Argentinkou Nadiou Podoroskou, 131. hráčkou světového žebříčku 1:2 na sety. Brněnská rodačka, která už má čtyři grandslamové tituly ze čtyřher, vyhrála první set 6:2, následující dvě sady ale prohrála 2:6 a 3:6 a na turnaji ve dvouhře dohrála. "Mám obrovskou radost. Čtvrté kolo je obrovský úspěch, i když jsem teď zklamaná," řekla čtyřiadvacetiletá Krejčíková novinářům.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Barbora Krejčíková bojuje o čtvrtfinále French Open

Článek

Barbora Krejčíková si v Paříži poradila se Srbkou Stojanovičovovou, v českém souboji se Strýcovou a vyřadila i čtvrtfinalistku US Open Bulharkou Pironkovovou. Dobře pak Krejčíková rozehrála i souboj s Argentinkou a první sadu ovládla poměrem 6:2. "Dařilo se mi to vzít jako každý jiný zápas. Nijak extra nervózní jsem nebyla, i podle toho vypadal první set. Jasně jsem ji přehrávala," řekla.

Podoroská ale zabrala a dění na kurtu postupem času ovládla sama. Nejprve urvala druhou sadu poměrem 6:2. "Chytla se. Jak liftuje a hraje vysoký přeliftovaný míče, tak jí to v těch podmínkách sedělo víc. Padalo jí to k lajnám. Ztratila jsem timing a už se to se mnou vezlo," líčila Krejčíková. Následně argentinská tenistka získala i rozhodující set poměrem 6:3. "Snažila jsem se najít nějakou cestu, ale moc jich tam nebylo. Proto to tak dopadlo," uznala po porážce Češka.

Barbora Krejčíková má i přes porážku poprvé v kariéře jistý postup do elitní stovky, v žebříčku jí bude patřit pozice okolo 83. místa. Brněnská rodačka zůstává ve hře i ve čtyřhře, kde jsou spolu s Kateřinou Siniakovou v osmifinále.

"Beru to celkově tak, že jsem si tady hodně věcí splnila. Víceméně konečně jsem, jak to říct hezky, v té hloupé stovce. Teď budu klidnější. Hodně jsem se s tím, dostat se tam, nervovala, snad to bude lepší, těším se na to."

V konci utkání už cítila záda a nohu. Přeci jen hraje na střídačku čtyřhru a dvouhru. "Nebylo nic, co by mě extra omezovalo před utkáním, až během zápasu jsem začínala být hodně unavená, ale nijak extra ho to neovlivnilo," řekla a doplnila: "Budu se snažit dát trochu do kupy, abych byla ready na debla. Turnaj ještě neskončil."

Úspěšná mise ve dvouhře je pro brněnskou rodačku povzbuzením do další práce. "Je to extra motivace ještě víc makat, pracovat na sobě a pořád se zlepšovat. Snažit se prokousávat skrz zápasy a turnaje. Hrát pořád líp a líp," řekla.

Do osmifinále French Open postoupila i Petra Kvitová, která si v sobotním souboji poradila s Kanaďankou Fernandezovou 7:5, 6:3.

Nasazené jedničky vypadly

Tenisové Roland Garros přišlo o nasazené jedničky v soutěži žen. Ve dvouhře dohrála v osmifinále Rumunka Simona Halepová a ve čtyřhře skončila ve třetím kole česká favoritka Barbora Strýcová v páru s Sie Šu-wej z Tchaj-wanu.

Strýcová a Sie Šu-wej v letošní sezoně ztratily dosud jen jeden zápas, ale tentokrát nestačily na chilsko-americký pár Alexa Guarachiová, Desirae Krawczyková. Se čtrnáctými nasazenými prohrály 4:6 a 5:7.

French Open
Dvouhra žen - osmifinále:
Podorská (Arg.) - Krejčíková (ČR) 2:6, 6:2, 6:3
Čtyřhra žen - 3. kolo:
Guarachiová, Krawczyková (14-Chile/USA) - Strýcová, Sie Šu-wej (1-ČR/Tchaj-wan) 6:4, 7:5.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články