Hlavní obsah

Djokovič otevřeně o svém cíli. V tenisové historii chce být před Federerem

New York/Praha

Je světovou jedničkou, vyhrál šestnáct grandslamových titulů, pětkrát Turnaj mistrů a jeho motivace je i přes to všechno, co už dokázal, stále ještě obrovská. Teď si dal za cíl překonat legendu. Novak Djokovič by v počtu získaných grandslamů brzy rád dohnal Rogera Federera, který jich už získal dvacet.

Foto: Profimedia.cz

Novak Djokovič by rád získal ještě další grandslamové tituly.

Článek

„Současný tenis je především o grandslamech a vím, jak se o počtu titulů z nich neustále debatuje. Nelze se jen tak od toho oprostit. Ale lichotí mi to,“ přiznal Novak Djokovič krátce před startem US Open na webu ATP. Dvaatřicetiletý hráč patří k největším favoritům turnaje a pokud by se mu podařilo obhájit triumf z loňského roku, přidal by do své sbírky už sedmnáctou grandslamovou trofej.

Na Rafaela Nadala by tak ztrácel už jen jeden titul a na legendárního Rogera Federera tři. Překonat fenomenálního Švýcara je jeho velkou motivací. „Je to jeden z mých největších cílů. Zároveň ale vím, že je přede mnou ještě hodně dlouhá cesta. I když je to pro mě určitá zodpovědnost, chci toho dosáhnout,“ prohlásil srbský tenista.

„Je mi dvaatřicet, takže věci už jsou trochu jiné, než byly před deseti lety, ale stále se po všech stránkách cítím mladý. K tomu mi nechybí obrovská motivace,“ dodala světová jednička, která to však nebude mít jednoduché. Kvůli puchýřům na noze totiž musel Djokovič několikrát přerušit trénink na US Open.

Své problémy však bagatelizoval. „Je to jen maličkost. Puchýře má každý druhý. Takže tohle mi starost nedělá,“ uzavřel šestnáctinásobný grandslamový vítěz, na kterého v úvodním kole čeká Španel Roberto Carballes Baena, šestasedmdesátý hráč světa, se kterým se dosud na kurtech nestřetl.

Reklama

Související témata: