Hlavní obsah

Divoký zápas Plíškové: zkrocený křikloun, pád i srážka se sběračem

New York

Divočina, jakou nečekala. Tenistka Karolína Plíšková prožila v úvodu US Open hodně zvláštní zápas. Turnajová trojka se nemohla opřít o servis a výhru nad krajankou Terezou Martincovou vydřela v tie-breacích. Na kurtu Louise Armstronga navíc krotila neukázněného diváka, spadla a srazila se se sběračem.

Foto: Eduardo Munoz Alvarez, ČTK/AP

Česká tenistka Karolína Plíšková měla s postupem do druhého kola US Open docela dost práce.

Článek
Fotogalerie

Se šesti ztracenými servisy, z toho třemi v úvodu, se musela Plíšková vypořádat v duelu s hráčkou z kvalifikace Martincovou. "Nevím, kde jsem podání nechala. Chvílemi tam bylo, chvílemi ne. Ona to zhoršila, protože docela dobře returnovala. Stála dost daleko, proto nebylo spoustu bodů. O servisu to asi úplně nebylo, mohlo to být trošičku jednodušší, ale nebylo to nejhorší ani nejlepší," řekla Plíšková.

Začátky grandslamů bývají pro favoritky zrádné. I turnajová dvojka Ashleigh Bartyová z Austrálie potřebovala na postup tři sety. "Každý je na začátku nervózní," řekla Plíšková. V případě, že se nedaří, se snaží zůstat pozitivní. "Řeknu si, to půjde. Nikdy není den úplně perfektní nebo není nálada, abych se smála a řekla si, že to nevadí, když to zkazím. To nejsem já. Musím to probojovat."

Foto: Eduardo Munoz Alvarez, ČTK/AP

Hotovo! České derby v prvním kole tenisového US Open vyhrála Karolína Plíšková. Poražená Tereza Martincová jí ale vzdorovala statečně.

V obou tie-breacích nakonec prokázala své kvality a dokázala vyhrát. "V koncovce jsem podávala dobře, ale Tereze musím dát kredit. Hrála dobře."

Plíšková se hned na začátku zápasu musela vyrovnávat se svou hrou i s hlučným divákem. "Seděl asi metr ode mě a anglicky zakřičel něco ve smyslu, ať se probudím. To jsem si sama pro sebe říkala, že budu v klidu a budu to ignorovat. Později zařval, že hraju hrozně, ať konečně začnu pořádně hrát," řekla tenistka.

Teoreticky mohla požádat hlavní rozhodčí, aby fanouška zklidnila. "Abych se přiznala, to mě nikdy nenapadlo. Já si to radši vyřídím sama," řekla a sama si zjednala pořádek. Na muže se otočila a spustila anglicky. "Můžete být, pak nějaké sprosté slovo a ticho. Od té doby už byl klidný a neřekl ani slovo," smála se Plíšková.

Další zvláštnosti přišly ve druhé sadě. Za stavu 3:1 na betonu spadla, což se stává spíš na kluzké trávě či antuce. "Popravdě nevím, co se stalo. Nějak jsem šlápla do prázdna. Bylo to docela nepříjemné, trošku to se mnou otřáslo," řekla Plíšková. "Byla jsem docela otřesená a bylo to nepříjemné, ale nemyslím, že by to ovlivnilo skóre."

A na konci přišla ještě lehká srážka se sběračem. Za stavu 5:5 chlapec posílal míče na druhou stranu, a když se otočil a rozběhl, vrazil do Plíškové. "Asi mě neviděl," řekla tenistka a v legraci ke karambolům dodala: "Jsem ráda, že žiju."

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články