Hlavní obsah

Plíšková opět přispěje na charitu. Podání pomůže i tam, kde to potřebují nejvíc, říká

New York/Praha

Karolína Plíšková bude opět pomáhat. Česká hvězda i letos věnuje sto dolarů za každé eso, které dá během právě probíhajícího US Open, na charitu. „Podání, které mi v tenise přináší řadu úspěchů, pomůže i tam, kde to potřebují nejvíc,“ uvedla světová trojka na svých oficiálních webových stránkách.

Foto: Eduardo Munoz Alvarez, ČTK/AP

Česká tenistka Karolína Plíšková.

Článek

Již několik let patří Karolína Plíšková ke světové špičce a řadu sezon také přispívá na charitu. I letos se hvězdná hráčka rozhodla, že za každé eso, které nasází během US Open, dá sto dolarů na charitu. „Za každé eso, které na grandslamu dám, půjde sto dolarů na dobročinné účely,“ uvedla sedmadvacetiletá Češka na svých oficiálních webových stránkách.

„Je dobře, že podání, které mi v tenise přináší řadu úspěchů, pomůže i tam, kde to potřebují nejvíc,“ dodala světová trojka. Její nápad se zalíbil investiční skupině CONSEQ a ta se rozhodla, že za každé eso Plíškové přispěje na charitu také částkou sto dolarů, tudíž výtěžek bude ještě vyšší.

„Karolínin nápad nás nadchl, protože v sobě spojuje lásku ke sportu a touhu pomáhat těm, kteří mají v životě méně štěstí. Proto jsme ani okamžik neváhali, připojili se a Karolíně budeme nyní fandit dvojnásob,“ vysvětlovala Ilona Němečková, marketingová ředitelka společnosti.

Finalistka US Open z roku 2016 přispěla financemi již v minulosti třeba na nemocné děti, nebo do Fondu ohrožených dětí Klokánek. Po pondělním úvodním kole, ve kterém své soupeřce Tereze Martincové nasázela čtyři esa, tak přispěla už čtyři sta dolarů. Spolu s investiční společností tedy osm set.

Ve středu bude moci svou částku navýšit, ve druhém kole ji čeká dvě stě druhá hráčka světa, Gruzínka Mariam Bolkvadzeová. Karolíně Plíškové se již dlouho přezdívá královna es. A to potvrzuje i v letošní sezoně, kdy svým soupeřkám nasázela už tři sta osmdesát sedm es.

Reklama