Hlavní obsah

Můžete mě odepsat. Stále ale věřím ve své schopnosti, říká Šarapovová po výprasku od Sereny

New York/Praha

Měla to být napínavá bitva, avšak Serena Williamsová si s Marii Šarapovovou poradila velice rychle. Ruskou krásku v úvodním kole US Open hladce přehrála 6:1, 6:1. Šarapovová se však z této prohry hroutit nehodlá a dál doufá že je schopná hrát s těmi nejlepšími. „Stále věřím ve své schopnosti,“ tvrdí odhodlaně bývalá světová jednička.

Foto: Profimedia.cz

Maria Šarapovová.

Článek

Byla světovou jedničkou, vyhrála pět grandslamů a prestižní Turnaj mistryň. Její kariéru však často přerušovala zranění a v roce 2016 i dopingová kauza. Maria Šarapovová si tehdy kvůli užívání meldonia na patnáct měsíců musela dát další pauzu. K tenisu se ale opět vrátila a doufala, že bude zase patřit mezi nejlepší.

Po vypršení trestu vyhrála na konci roku 2017 turnaj v Tchien-ťinu, avšak pak zase přišel pád. Další zranění, další přestávky a nevyrovnané výkony způsobily, že fanoušci i mnozí odborníci o hráčce začali pochybovat. Letos podstoupila operaci ramene. Na kurtech se objevila po více než čtyřech měsících, avšak příliš se jí nedařilo.

Teď na US Open jí los přiřadil jako první soupeřku Serenu Williamsovou, hráčku, se kterou se už dlouhá léta nesnáší. Byl očekáván pikantní souboj, avšak Američanka si se Šarapovovou hladce poradila a porazila ji za necelou hodinou 6:1, 6:1. Sedmaosmdesátá hráčka světa se však z prohry nesložila a je odhodlaná dál hrát.

„Můžete mě odepsat. Je mnoho lidí, co mě odepíše zvláště poté, co v úvodním kole US Open takhle prohrajete. Je snadné se tímhle výsledkem nechat zdrtit. Mnohem zdrcující by ale bylo, kdybych se ráno probudila a nechtělo se mi jít na trénink, to bylo horší než výsledek,“ tvrdila Šarapovová na webu WTA. „Sečteno a podtrženo, stále věřím ve své schopnosti,“ dodala ruská kráska.

Reklama