Hlavní obsah

PROGRAM US OPEN: Tenistku Plíškovou čeká duel s Kontaovou

New York

Na dvorci Louise Armstronga bude tenistka Karolína Plíšková bojovat o čtvrtfinále grandslamového US Open. Turnajová trojka a newyorská finalistka z roku 2016 se v nedělním druhém utkání dne na druhém největším kurtu ve Flushing Meadows střetne s Britkou Johannou Kontaovou.

Foto: Eduardo Munoz Alvarez, ČTK/AP

Karolína Plíšková si zajistila postup do třetího kola

Článek

Plíškové se proti Kontaové daří. Vyhrála šest ze sedmi zápasů; poprvé před osmi lety na turnaji ITF v Přerově a naposledy letos ve finále na antuce v Římě. "Vždycky jsem ji vnímala jako výbornou tenistku. Má slušný servis, velké zbraně," řekla Plíšková.

Kontaová letos narazí na některou z českých tenistek na grandslamech už popáté. Na antukovém Roland Garros Britku vyřadila v semifinále Markéta Vondroušová. Ve Wimbledonu sice porazila ve 2. kole Kateřinu Siniakovou a v osmifinále Petru Kvitovou, ale ve čtvrtfinále na tamní trávě nestačila na rozjetou Barboru Strýcovou.

Osmadvacetiletá Kontaová půjde do zápasu s Plíškovou s trpělivostí. "Budou tam při jejím podání okamžiky, kdy se nebude dát nic dělat. Od zápasu v Římě jsem ale lepší ve všech ohledech a těším se," řekla světová šestnáctka, která se v případě postupu stane první Britkou ve čtvrtfinále US Open po 36 letech.

Nedělní program US Open:
Kurt Arthura Ashe:
18:00 Federer (3-Švýc.) - Goffin (15-Belg.)
S. Williamsová (8-USA) - Martičová (22-Chorv.)
1:00 Svitolinová (5-Ukr).- Keysová (10-USA)
Djokovič (1-Srb.) - Wawrinka (23-Švýc.).
Kurt Louise Armstronga:
17:00 Bartyová (2-Austr.) - Wang Čchiang (18-Čína)
Karolína Plíšková (3-ČR) - Kontaová (16-Brti.)
23:00 Medveděv (5-Rus.) - Köpfer (Něm.).
Grandstand:
18:30 Dimitrov (Bulh.) - De Minaur (Austr.).

Reklama