Hlavní obsah

Jeho hra je čitelná, nedělá žádné pokroky. Legendární Becker se pustil do hvězdného krajana

New York/Praha

Je považován za jednoho z nejtalentovanějších tenistů, avšak v poslední době se mu příliš nedaří. Teď si navíc po vypadnutí na US Open v osmifinále vysloužil kritiku od legendy. Podle Borise Beckera německý mladík Alexander Zverev za osmnáct měsíců neudělal žádné pokroky a jeho hra je snadno čitelná.

Foto: Profimedia.cz

Boris Becker (vlevo) a Alexander Zverev.

Článek

I když Alexander Zverev nestačil v osmifinále US Open na drobného Argentince Diega Schwartzmana a vypadl s ním po setech 6:3, 2:6, 4:6, 3:6, se svým vystoupením na turnaji byl spokojený. Podle svých slov zvládal náročné souboje, zlepšoval se, takže si odsud odnáší dobré zkušenosti.

S tím ale rozhodně nesouhlasí legendární Boris Becker, který se do mladíka po vypadnutí v osmifinále pustil. „Za uplynulých osmnáct měsíců se jako hráč vůbec nezlepšil,“ kritizoval šestinásobný grandslamový vítěz Zvereva na webu focus.de. „Jeho hra je snadno čitelná pro soupeře,“ vysvětloval dál.

„Je motivovaný, pracovitý, má kolem sebe dobré zázemí, ale jeho přechody na síť a pohyb na kurtu se za osmnáct měsíců nijak nezlepšily. Je to stále stejné. Vůbec nedošlo k pokroku,“ líčil dál Becker, kterého Zverev během osmifinálového utkání zklamal i svým servisem.

„Sedmnáct dvojchyb hovoří za vše,“ dodal s tím, že by se Zverev měl zamyslet nad trenérem. Poté, co se nedávno rozešel s Ivanem Lendlem, ho totiž začal koučovat jeho otec. „Otázka je jasná. Je otec dostačujícím trenérem?“ tázal se Becker, který před časem prohlásil, že by si spolupráci se Zverevem uměl představit.

Reklama