Hlavní obsah

Kanadská raketa po senzačním postupu do semifinále chtěla štípnout. Nechápala, že je to skutečnost

New York/Praha

Když dohrála, nechápala. Vůbec nemohla uvěřit tomu, co právě dokázala. Bianca Andreescuová, kometa letošní sezony, se na US Open probojovala do semifinále a prosila, zda by ji někdo nemohl štípnout, jestli je to opravdu skutečnost. „Toto je výsledek veškeré tvrdé dřiny, kterou jsem odvedla,“ vyprávěla devatenáctiletá Kanaďanka.

Foto: Profimedia.cz

Bianca Andreescuová drtí soupeřky.

Článek

Do letošní sezony vletěla Bianca Andreescuová jako raketa. Hned na prvním turnaji v Aucklandu se dostala až do finále, kde nad její síly byla Němka Julia Görgesová. O několik týdnů později se už radovala z titulu, když ovládla uznávaný challenger v Newport Beach. A řádila dál. Všechny šokovala, když v březnu z pozice držitelky divoké karty vyhrála prestižní turnaj v Indian Wells.

Tady si dokázala poradit ve čtvrtfinále s Garbiňě Muguruzaovou, v semifinále s Elinou Svitolinovou a ve finále s bývalou světovou jedničkou Angelique Kerberovou. Kanadská tenistka letěla žebříčkem a byla k nezastavení. Zabrzdilo ji ale zranění. Kvůli němu odstoupila před druhým kolem z French Open a do Wimbledonu ani neodjela.

Když se pak na začátku srpna vrátila, potvrdila, že její předešlé výsledky rozhodně nebyly náhodné. Hned na prvním turnaji po zranění se totiž dostala do finále. V něm se v Torontu střetla se Serenou Willimasovou. Ta však za stavu 3:1 pro talentovanou hráčku z utkání kvůli problémům se zády odstoupila. Andreescuová tak mohla slavit další titul.

Její jízda pokračuje i nyní na US Open. Devatenáctiletá hráčka je totiž už v semifinále. Ve středečním čtvrtfinále porazila Elise Mertensovou 3:6, 6:2 a 6:3. Andreescuová sice první set nezvládla, avšak pak už zase na kurtu dominovala, a když postoupila, vůbec nemohla pochopit, co dokázala.

Ještě na kurtu žádala, aby jí někdo štípl, aby zjistila, zda je to skutečnost. Následně jí už její úspěch docházel a patnáctá hráčka světa prozradila, díky čemu se jí utkání podařilo otočit. „I když se mi nedaří, tak se snažím zůstat dobře naladěná,“ vyprávěla Andreescuová na webu WTA.

„Nevzdávám se a vždy bojuji,“ zdůraznila, že je silná po mentální stránce. „Elise hrála opravdu dobře. Snažila jsem se zůstat v klidu a držet se své taktiky, což se mi ve druhém a třetím setu dařilo. Byla jsem více agresivnější a používala více svůj forhend,“ vysvětlovala dál.

„Toto je výsledek veškeré tvrdé dřiny, kterou jsem odvedla,“ dodala s tím, že po tom, jakou práci odvedla si zaslouží být v semifinále US Open. Nyní na ní čeká Belinda Bencicová. „Myslím, že turnaj může vyhrát kdokoliv. S Belindou jsem trénovala nedávno v Torontu. Ráda hraje agresivně a dobře se pohybuje na kurtu. Nebude to tedy vůbec lehké,“ uzavřela Andreescuová, která se svou soupeřku doposud neutkala na žádném turnaji.

Reklama

Související témata: