Hlavní obsah

Deset českých zástupců je v hlavní soutěži tenisového US Open

Celkem deset českých zástupců má jistotu startu v hlavní soutěži tenisového US Open. Vedle devíti žen se do ní po zveřejnění přihlášek dostal z mužů jen Jiří Veselý. Newyorský grandslam by se měl na betonových kurtech ve Flushing Meadows hrát od 31. srpna do 13. září.

Foto: Annegret Hilse, Reuters

Soustředění Petry Kvitové ve finále exhibičního turnaje v Berlíně.

Článek

Mezi dvaatřicítku nasazených by se podle aktuálního žebříčku vešly světová trojka a finalistka turnaje z roku 2016 Karolína Plíšková, dvanáctka Petra Kvitová, osmnáctka Markéta Vondroušová, šestadvacítka Karolína Muchová a jednatřicítka Barbora Strýcová.

Dále jsou v prvním kole Marie Bouzková, Kateřina Siniaková, Kristýna Plíšková a poprvé Barbora Krejčíková. Tereza Martincová je šestou náhradnicí a její jedinou šancí, jak se do soutěže dostat, je, že se odhlásí odpovídající počet tenistek.

Na letošním US Open se totiž vzhledem k bezpečnosti kvůli koronaviru nebudou hrát kvalifikace ani soutěž smíšených čtyřher, pavouky deblových soutěží budou poloviční. V tradičním rozsahu 128 hráčů a hráček se odehrají pouze dvouhry.

Mezi muži se z Čechů do kvóty vešel jen Jiří Veselý, 65. tenista pořadí ATP a letošní vítěz z Puné. Další daviscupový reprezentant Lukáš Rosol je mezi náhradníky až třiapadesátý a je prakticky bez šance si letos US Open zahrát.

Reklama