Hlavní obsah

Pegulaová - Kvitová 4:6, 3:6Kvitová postupuje do osmifinále US Open

New York/Praha
Aktualizováno

Tenistka Petra Kvitová zvládla i třetí kolo US Open bez ztráty setu. Šestá nasazená porazila Američanku Jessicu Pegulaovou 6:4, 6:3 a na grandslamu postoupila podvacáté v kariéře do osmifinále.

Foto: Seth Wenig, ČTK/AP

Vítězné gesto Petry Kvitové.

Článek

"Celý zápas měl dobrou úroveň. Hrály jsme pěkně. Věděla jsem, že je velká bojovnice, a snažila jsem se ji tlačit, tlačit a tlačit a čekat na příležitost zaútočit. V klíčových chvílích mi pomohl servis, za což jsem ráda," řekla Kvitová.

Třicetiletá česká tenistka odehrála ve večerním utkání na stadion Arthura Ashe skvěle koncovky setů. V obou šla do brejku na 5:3. V první sadě sice následně ztratila servis, ale úvodní dějství získala vzápětí po dvojchybě Pegulaové. Druhou sadu už dopodávala a po hodině a 23 minutách využila první mečbol.

Ve druhém setu přitom Kvitová v úvodu prohrávala 0:2 a 0:30 při svém podání. Za stavu 2:2 pak odvrátila dva brejkboly. "Zabojovala jsem, abych se dostala zpět do hry. Ty dva tři gamy byly zlomové. Pak už jsem se cítila líp," uvedla Kvitová.

Svěřenkyně kouče Jiřího Vaňka je na US Open v osmifinále pošesté. Nejdále se v ve Flushing Meadows dostala dvakrát do čtvrtfinále.

Výsledky tenisového US Open
Ženy:
Dvouhra - 2. kolo:
Kvitová (6-ČR) - Pegulaová (USA) 6:4, 6:3.

Reklama

Související témata: