Hlavní obsah

Do hledišť při US Open budou moci jen diváci s očkováním proti covidu

New York

Tenisové US Open budou moci z hledišť sledovat pouze diváci s alespoň jednou dávkou očkování proti koronaviru. Krátce před startem posledního grandslamu sezony to oznámili jeho pořadatelé z americké tenisové federace USTA v důsledku rozhodnutí vedení města New York.

Foto: Robert Deutsch, Reuters

Do hledišť při US Open budou moci jen diváci s očkováním proti covidu.

Článek

Potvrzením o provedeném očkování se bude muset prokázat při vstupu do areálu každý majitel vstupenky starší dvanácti let, uvedla asociace v prohlášení. USTA zavedla opatření na požadavek starosty "s ohledem na pokračující šíření varianty delta a snahu na prvním místě chránit zdraví a bezpečnost fanoušků".

Po loňském ročníku, který se kvůli koronavirové pandemii odehrál kompletně bez diváků, letos původně plánovali američtí organizátoři naplnit ochozy Flushing Meadows bez jakýchkoliv omezení v plné kapacitě. US Open má být prvním grandslamem s maximálním počtem diváků na tribunách od loňského Australian Open, jež se hrálo ještě před vypuknutím pandemie. Bez diváků se nicméně odehrála kvalifikace, hlavní soutěž začne v pondělí, pro tenisty očkovací povinnost neplatí.

Reklama

Související témata: