Hlavní obsah

Sabalenková na US Open ošklivě spadla, doufá, že prst bude v pořádku

Běloruská tenistka Aryna Sabalenková doufá, že pád a naražený prst nezhatí na US Open její plány na první grandslamový titul. Třetí den turnaje pršelo a světová dvojka uklouzla v páté hře prvního setu utkání s Tamarou Zidanšekovou a raketou si přicvakla prsty. Zápas se Slovinkou dohrála a bez problémů po hodině postoupila po výhře 6:3 a 6:1.

Foto: John Minchillo, ČTK/AP

Běloruská tenistka Aryna Sabalenková se při US Open zvedá po pádu na kluzkém kurtu.

Článek

Na Grandstandu Sabalenkové podklouzly nohy po odehrání forhendu. Doslova s sebou praštila na bok a bylo slyšet, jak raketa hlasitě bouchla o zem. Třiadvacetiletá hráčka chvilku ležela na zádech, otáčela zápěstím a protahovala si prsty. "Bála jsem se, že jsem si prst zlomila, protože to opravdu hodně bolelo. Měla jsem strach a napadalo mě, že mám fakt šťastný den," říkala si ironicky.

O pauzách si pak ruku chladila. Při své prvním podání po pádu sice udělala dvojchybu, ale čtyřmi body v řadě si servis udržela a na její hře nebylo znát, že by měla problém.

"Ale bála jsem se a jsem ráda, že jsem mohla zápas dokončit," řekla Sabalenková s tím, že má pocit, že jeden z prstů tmavne. "Mám den volno a udělám všechno, abych se z toho co nejlépe dostala a byla připravena," řekla směrem k utkání s domácí Danielle Collinsovou.

Reklama