Hlavní obsah

Naděje žije! Zranění Kvitové se lepší, stihne Wimbledon?

Praha

Synonymum pro Wimbledon? Z pohledu českého fanouška jednoznačně jméno Petry Kvitové. Start dvojnásobné šampionky z All England Clubu však dostal v uplynulých týdnech pořádné trhliny. Devětadvacetiletá tenistka zrušila na poslední chvíli účast na French Open, následovalo odhlášení z Birminghamu. Teď však přece jen svitla naděje na to, že by mohla nejslavnější turnaj světa stihnout.

Foto: Profimedia.cz

Stihne Petra Kvitová letošní Wimbledon?

Článek

Fantastickou sezonu zatím zažívá Petra Kvitová. Letos vyhrála dva turnaje (Sydney, Stuttgart), o titul bojovala na Australian Open, v žebříčku pro Turnaj mistryň je lepší jen vítězka z Roland Garros Ashleigh Bartyová. A právě v Paříži se od české hvězdy čekaly velké věci.

Ještě před úvodním kolem se však svěřenkyně Jiřího Vaňka musela odhlásit. "Jsem moc zklamaná, že musím oznámit své odstoupení z Roland Garros. Už několik týdnů mám bolesti v levém předloktí a magnetická rezonance potvrdila trhlinu druhého stupně. Kdybych šla do zápasu, hrozilo by, že se zranění o dost zhorší, tak jsem se rozhodla odstoupit," svěřila se Kvitová.

Kvitová: Tvrdě pracuji, abych Wimbledon stihla

Nepříliš obvyklé zranění ztěžovalo i práci lékařů, kteří jen s obtížemi odhadují dobu rekonvalescence. "Při standardní léčbě by klidový režim při tom rozsahu zranění byl tak  pět šest týdnů," naznačil nepříliš optimistickou budoucnost známý český fyzioterapeut profesor Pavel Kolář.

Šampionka z let 2011 a 2014 však účast na svém nejoblíbenějším turnaji rozhodně nevzdává. „Tvrdě pracuji, abych byla co nejdříve zpět a stihla Wimbledon," psala na sociálních sítích.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Tenistka Petra Kvitová otevřela novou dětskou lůžkovou rehabilitaci v nemocnici Motol.

Naději dal fanouškům i mluvčí české královny Karel Tejkal. „V tuto chvíli podstupuje intenzivní rehabilitaci, její stav se zlepšuje a o startu ve Wimbledonu se bude rozhodovat na poslední chvíli."

Útěchou pro pátou hráčku světa může být fakt, že v případě neúčasti v letošním ročníku prakticky o žádné body nepřijde, v loňském roce v All England Clubu vypadla už v prvním kole s Běloruskou Sasnovičovou.

Třetí grandslamový turnaj sezony začíná prvního července.

Reklama

Související témata: