Hlavní obsah

Kvitová už se rozhodla. Bude hrát Wimbledon?

Do poslední chvíle žila v nejistotě a nevěděla, jestli kvůli svalu v předloktí levé ruky, který si natrhla před French Open, bude schopná hrát svůj oblíbený Wimbledon. Až dva dny před startem travnatého grandslamu, který ve své kariéře dvakrát vyhrála, se česká tenistka Petra Kvitová rozhodla. Na dvorcích All England Clubu, kde ji v prvním kole dvouhry žen čeká Ons Džabúrová z Tunisu, startovat bude! Očekávání ale nemá velká.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Petra Kvitová nakonec na Wimbledonu hrát bude.

Článek

Devětadvacetiletá tenistka teprve od úterý trénuje s raketou, postupně v Londýně zvyšuje intenzitu úderů a je ráda, že se stav ruky zlepšuje. "Ruka se určitě lepší. Pokud se nic špatného nestane, jsem připravena v úterý hrát. A doufám, že se ani nic nestane," řekla na sobotní tiskové konferenci.

Naposledy šestá hráčka světového žebříčku hrála v první půlce května v Římě. "Několik týdnů jsem nemohla dělat nic. Ani obyčejné věci, jako je se třeba napít. Ani teď ještě nemůžu trénovat naplno. Už je to mnohem lepší, ale pořád ne tak, jak bych si přála. Musím být opatrná," přiznala Kvitová.

Foto: Sport.cz

Petra Kvitová.

Od začátku týdne zkouší na trávě v Londýně trénovat a rozhodnutí, zda turnaj absolvuje, odkládala. V sobotu ohlásila, že hrát bude. "Začínala jsem pomalu, a kdyby to začalo bolet, hned bych přestala. Ale doteď je to celkem OK," ujistila.

Vítězka Wimbledonu z let 2011 a 2014 od premiéry v hlavní soutěži v roce 2008 turnaj nikdy nevynechala. Loni ale vypadla v prvním kole. Vzhledem k dlouhé pauze nepatří k hlavním favoritkám. "Samozřejmě ani moje očekávání nejsou vysoká. Ale možná mi to pomůže a na kurtu budu uvolněnější," uvažovala.

Reklama

Související témata: