Hlavní obsah

Djokovič dnes vykročí v Londýně za obhajobou. Do týmu přibral chorvatskou hvězdu

Srbský tenista Novak Djokovič hodlá při obhajobě wimbledonského titulu těžit i ze zkušeností Gorana Ivaniševiče. První hráč světového žebříčku přibral před startem třetího grandslamového turnaje sezony do svého trenérského týmu chorvatského šampiona, který dokázal v All England Clubu v roce 2001 zvítězit jako dosud jediný hráč na divokou kartu.

Foto: Michel Euler, ČTK/AP

Novak Djokovič při French Open.

Článek

"Jsem vděčný, že budu mít Gorana na svojí straně sítě. Dohodli jsme se na spolupráci na Wimbledon a doufejme, že pak i na mnohem déle," napsal Djokovič na sociálních sítích. "Jsem vděčný Mariánovi, že podpořil myšlenku pozvat Gorana a posílit náš tým před tímto důležitým turnajem," dodal s poděkováním trenérovi Mariánu Vajdovi.

Sedmačtyřicetiletý Ivaniševič angažmá pokládá za velkou poklonu. "Přijel jsem v neděli na první trénink a šlo to dobře," řekl někdejší vyznavač stylu servis - volej. Dříve začít nemohl, přestože o to Djokovič stál. "Měl jsem rozehraný seniorský turnaj ve Švédsku," vysvětlil s tím, že další povinnosti mu zatím umožní zůstat ve Wimbledonu jen na první týden.

Djokovič dnes vykročí v Londýně za obhajobou titulu duelem proti Philippu Kohlschreiberovi z Německa.

Reklama

Související témata: