Hlavní obsah

Tvrdý trest. Lenoch Tomic nedostane peníze za odfláknutý výkon ve Wimbledonu

Australský tenista Bernard Tomic podle očekávání nedostane kvůli odfláknutému výkonu prémii 45 000 liber (1,3 milionu korun) za vyřazení v 1. kole Wimbledonu, v němž za pouhých 58 minut prohrál s Francouzem Jo-Wilfriedem Tsongou 2:6, 1:6, 4:6. Rozhodli o tom dnes pořadatelé londýnského turnaje.

Foto: Tony O'brien, Reuters

Francouzský tenista Jo-Wilfried Tsonga si v prvním kole poradil snadno s Australanem Bernardem Tomicem. Ten nejspíš za zápas, který trval 58 minut, nedostane finanční prémii,

Článek

"Podle rozhodčího zápasu nesplňoval Tomicův výkon požadovaný profesionální standard. Proto bude hráč potrestán pokutou v maximální výši 45 tisíc liber, která bude odečtena od jeho odměny," uvedli v prohlášení wimbledonští organizátoři.

Úterní duel 96. hráče žebříčku Tomice s Tsongou byl nejkratším zápasem mužské dvouhry ve Wimbledonu od roku 2002, kdy Švýcar Roger Federer smetl Kolumbijce Alejandra Fallu za 54 minut. Bývalý nejlepší britský tenista John Lloyd během komentování pro BBC uvedl, že zápasy s větším nasazením se dají vidět i v parku.

Podobným způsobem šestadvacetiletý Tomic "odchodil" ve Wimbledonu zápas prvního kola už předloni. Následně dostal pokutu 15.000 liber za to, že předstíral zranění a za komentář, že ho londýnský turnaj nudí.

Reklama

Související témata: