Hlavní obsah

Znovu bez ztráty setu! Ale nejhorší zápas, pravila Muchová

Vysněnou wimbledonskou premiéru prožívá tenistka Karolína Muchová. V All England Clubu neztratila ve třech zápasech ani set a poprvé v kariéře si na grandslamu zahraje i druhý týden.

Foto: Tim Ireland, ČTK/AP

Karolína Muchová se raduje po výhře nad Estonkou Anett Kontaveitovou.

Článek

"Zatím to nejde líp, takže dobrý," komentovala dvaadvacetiletá Muchová stručně a výstižně, že má Wimbledonu zatím bilanci 3:0. "Jsem ráda," přikývla.

Ve třetím kole navíc zvládla zápas, který chtěla hodně vyhrát, a možná proto nepředváděla tenis podle svých představ. "Udělala jsem dost chyb a hrála jsem nejhůř z těch tří zápasů tady," řekla k výhře 7:6, 6:3 nad turnajovou dvacítkou Anett Kontaveitovou z Estonska, kterou tak zdolala jako na Roland Garros.

Foto: Tim Ireland, ČTK/AP

Karolína Muchová při utkání s Anett Kontaveitovou z Estonska.

Právě díky faktu, že Kontaveitovou porazila na pařížské antuce, doufala, že by mohla uspět i na londýnské trávě. "A jak jsem chtěla hodně vyhrát, tak to bylo asi na hře hodně znát, protože jsem byla celý zápas nervóznější," řekla Muchová.

V utkání čelila 11 brejkbolům, ale podání prohrála jen dvakrát. "Když jsem byla dole, zahrála jsem dobře a pomohla si dobrými balony," řekla letošní finalistka turnaje WTA v Praze. "Dobré zápasy mi pomohly k sebevědomí."

Od začátku turnaje hraje se zavázaným stehenním svalem. "Minulý týden jsem blbě doskočila, ale mám to jen preventivně," uvedla po prvních dvou zápasech. V utkání s Kontaveitovou ale sval tuhl, proto se nechala na konci první sady ošetřit a nohu zatejpovat. "Ale nehrklo ve mně. Je to v pohodě," ujistila.

Byla ráda, že má před sebou dva dny volna. "V sobotu neplánuju nic, v neděli si půjdu ťuknout a připravit se na pondělí," řekla k zápasu s favorizovanou krajankou Karolínou Plíškovou, s kterou prohrála na Australian Open. "Na trávě jí to jde, vyhrála v Eastbourne, takže to bude těžké," očekávala Muchová.

Foto: Carl Recine, Reuters

Karolína Muchová ve třetím kolem Wimbledonu proti Estonce Anett Kontaveitové.

Vedle slovenského trenéra Emila Miškeho jí radí i její manažer Tomáš Petera, který byl s Petrem Kordou, když před 21 lety vyhrál Australian Open. "S Emilem si rozumí a někdy je dobrý, když jsou na to čtyři oči," řekla olomoucká rodačka.

Do mobilu dostává nespočet gratulací. Většinu z nich ani nestačila přečíst. "Odpovím jen těm nejbližším, ale všechno opravdu nestíhám, protože je toho hodně," řekla Muchová, která po telefonu mluvila s rodiči. "Jsou superšťastní," dodala.

Reklama