Hlavní obsah

Pád Sereny, polibky i dobře odvedená práce. Takový byl první zápas superpáru

Londýn

V rozdílném rozpoložení vstupoval nejblyštivější pár wimbledonského mixu na scénu největšího dvorce v All England Clubu. Sedmatřicetiletá Williamsová dokázala v úvodu šestého hracího dne postoupit do svého dalšího grandslamového osmifinále. To miláček britského publika Andy Murray se s mužskou čtyřhrou rozloučil. Smutek však ze sebe hodně rychle dostal. V mixu se bavil, stejně jako jeho parťačka a k vidění byl kromě zajímavých výměn také pád 39násobné grandslamové šampionky.

Foto: Tim Ireland, ČTK/AP

Andy Murray (vpravo) a Serena Williamsová během zápasu mixu ve Wimbledonu.

Článek

Ano, Serena vlastní opravdu 39 grandslamových titulů, z toho 23 jich získala v singlu. V něm už asi její nejslavnější období pominulo. V londýnském All England Clubu tak bude mít možná blíže k jubilejnímu zisku trofeje právě ze smíšené čtyřhry.

K uzavření partnerství, které v tomto týdnu obletělo svět a na které se všichni fanoušci bílého sportu těšili, už má za sebou svoji první kapitolu. V úvodním zápase dvě bývalé světově jedničky nezaváhaly a připsaly si jednoznačný skalp německo-chilského páru Mies, Guarachiová.

Na dotaz, kdo je šéfem dvojice odpověděla Američanka jednoznačně: "Tady není žádné "Já" v týmu," načež se svým typickým britským humorem přispěchal Murray: "Oba jsme byli šéfováni našimi staršími sourozenci, takže to neumíme."

Foto: Tony O'brien, Reuters

Andy Murray (vpravo) a Serena Williamsová během zápasu mixu ve Wimbledonu proti chilsko-německé dvojici Guarachiová, Mies.

Hvězdní tenisté byli evidentně v dobrém rozpoložení a střídali si komplimenty. "Je neuvěřitelné, že po takové sbírce úspěchů, které Serena nasbírala, je teď tady v osm hodin večer, poté co má za sebou náročný zápas v singlu a stále je hladová uspět. Je to úžasné a myslím, že někdy lidé neumí dostatečně ocenit, jak složité to je a co vlastně pro tenis Serena a Roger udělali," nezapomněl Murray připomenout zásluhy také švýcarskému tenistovi.

"Je úžasné sdílet kurt s někým jako je Andy, zvláště na tomhle dvorci a v tomhle místě, které je jeho domácím," vyzdvihla pro změnu svého partnera i Williamsová, která v zápase několikrát pobavila diváky.

Nejprve, když úvodní dva body zápasu odehrála s oficiální akreditací. V první sadě také nepříjemně uklouzla u sítě, ale brala to s úsměvem a pokračovala ve výměně.

V tomhle partnerství však jde především o návrat. O comeback britského miláčka, který v lednu už ani nedoufal, že si ještě zahraje profesionálně tenis. Serena v to sice doufala, ale od března se trápí s kolenem a nahráno toho také moc nemá. Třeba tahle spolupráce nakonec pomůže tomu, aby si alespoň jedna z žijících legend ještě někdy sáhla i na velkou individuální trofej. K té z mixu ale mají v současné chvíli nejblíže...

Reklama