Hlavní obsah

Muguruzaová se po krachu ve Wimbledonu rozešla s trenérem

Londýn/Praha

Bývalá wimbledonská šampionka Garbiňe Muguruzaová ukončila po krachu na letošním ročníku londýnského grandslamu spolupráci s trenérem Samem Sumykem. Španělská tenistka, která v All England Clubu vypadla hned v prvním kole, to oznámila na sociálních sítích.

Foto: Tim Ireland, ČTK/AP

Španělce Muguruzaové se letošní Wimbledon vůbec nevydařil. Vypadla už v prvním kole a nyní ukončila spolupráci s trenérem Sumykem.

Článek

"Jen pár slov, abych oznámila konec úžasné jízdy. Dva grandslamové tituly a světová jednička. Jsem za ty poslední čtyři roky více než vděčná. Merci, Same," napsala.

Pětadvacetiletá Muguruzaová najala Francouze Sumyka, bývalého kouče Viktorie Azarenkové či Eugenie Bouchardové, v roce 2015. Hned v další sezoně získala první grandslamový titul na Roland Garros, v roce 2017 přidala i trofej z Wimbledonu a stanula v čele světového žebříčku.

V poslední době se jí ale přestalo dařit a v žebříčku vypadla z elitní dvacítky. Na pěti grandslamových turnajích v řadě nedošla ani do čtvrtfinále, ve Wimbledonu nyní v úvodním kole vypadla s Brazilkou Beatriz Haddadovou Maiaovou.

Reklama