Hlavní obsah

Tvrdý trest! Rozhodčí z finále Wimbledonu dostal od ATP vyhazov

Londýn/Praha

Za nerespektování pravidel tvrdě pyká. Tenisový rozhodčí Damian Steiner, který letos řídil mužské finále dvouhry ve Wimbledonu, dostal výpověď od vedení ATP za poskytnutí neautorizovaných rozhovorů do médií ve své zemi Argentině. Podle Asociace tenisových profesionálů se Steiner provinil proti zásadám ATP také tím, že se vyjadřoval k pravidlům. Navrhl například omezení používání ručníků hráči, zrušení pravidla o "prasátku" při podání či povolení koučinku během zápasů.

Foto: Sport.cz

Německý rozhodčí Damian Steiner ve Wimbledonu.

Článek

"Poskytl několika médiím interview bez ohledu na povinnou autorizaci supervizora ATP. Navíc ve většině rozhovorů porušil standardní protokol, který nařizuje v zájmu zachování nestrannosti zdržet se komentářů ke konkrétním situacím či utkáním, k jednotlivým hráčům, dalším rozhodčím či pravidlům," zdůvodnila ATP rozvázání spolupráce s argentinským sudím.

Čtyřiačtyřicetiletý Steiner rozhodoval červencové finále travnatého grandslamu mezi Novakem Djokovičem a Rogerem Fedederem, které srbský tenista vyhrál po dramatickém průběhu 7:6, 1:6, 7:6, 4:6 a 13:12. Jako tenisový rozhodčí působil od roku 1994.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články