Hlavní obsah

Česká fantazie! Krčmář vybojoval na olympiádě stříbro

Pchjongčchang
Aktualizováno

Fantastický finiš a čistá střelba. Překvapivý úspěch ve sprintu v Pchjongčchangu si připsal Michal Krčmář, který vybojoval stříbrnou olympijskou medaili. Biatlonový závod mužů na deset kilometrů startoval nezvykle až po osmé hodině večerní korejského času, navíc v mrazu. Nejlépe se s olympijskými podmínkami vyrovnal Němec Arnd Peiffer, který vyhrál. Druhý dojel Krčmář, bronz bral Ital Dominik Windisch.

Foto: Gregorio Borgia, ČTK/AP

Stupně vítězů. Arnd Peiffer vyhrál. Druhý dojel Čech Michal Krčmář, bronz bral Dominik Windisch. Tak skončil biatlonový sprint na 10 kilometrů v Jižní Koreji.

Článek
Fotogalerie

V sobotu brala bronz ve sprintu Veronika Vítková, v neděli se česká medailová sbírka v Jižní Koreji rozrostla. Přišel razantní útok Michala Krčmáře.

Největší naděje vkládala česká reprezentace do Ondřeje Moravce, pro kterého bylo letošním maximem desáté místo při SP v Anterselvě. Moravec na první střelbě jednou minul a průběžně atakoval desátou pozici. Druhou práci s puškou zvládl čistě a průběžně byl i sedmý, ale závod mu ideálně nesedl a obsadil 29. příčku.

Krčmář začal nulou na první střelbě a byl průběžně dvanáctý. Po druhých pěti ranách odjel také s nulou. Nyní šlo hlavně o rychlost, boj s časem a soupeři. Do cíle dojel jako druhý a musel čekat na ostatní. Čekal a dočkal se, on bral stříbro!

Michal Šlesingr začal také výborně, první střelba a všech pět terčů spadlo. Další šance na český úspěch? Na druhé střelbě strávil na stavu více času, čtyřikrát chyboval a naděje pohřbil, skončil na 69. pozici. Poslední z českého kvarteta Adam Václávík obsadil 73. příčku.

Favorité zaváhali

Před závodem se očekával velký souboj Francouze Martina Fourcada s Norem Johannesem Thingnesem Boem, který oba provází celou letošní sezónou. Na vítězství ve sprintu vedl před olympijskou mužskou premiérou v Jižní Koreji Nor 3:1.

Boe na první střelbě třikrát minul. Nakonec ani Francouz nedopadl podle představ, tři chyby na střelnici ho odsoudily mimo stupně vítězů a připsal si nejhorší výkon v sezóně. Boe skončil na 31. pozici, Fourcade osmý.

Biatlon: Muži - sprint (10 km):
1. Peiffer (Něm.) 23:38,8 (0 tr. okruhů)
2. Krčmář (ČR) -4,4 (0)
3. Windisch (It.) -7,7 (1)
4. Eberhard (Rak.) -8,4 (1)
5. Bjöntegaard (Nor.) -17,4 (2)
6. Doll -17,6 (1)
7. Schempp (oba Něm.) -21,4 (1)
8. M. Fourcade -22,1 (3)
9. Wiestner (Švýc.) -23,5 (1)
10. Hofer (It.) -31,0 (2)
29. Moravec -1:07,9 (1)
69. Šlesingr -2:27,2 (4)
73. Václavík (všichni ČR) -2:36,6 (4)

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.