Hlavní obsah

Nájezdy neprožíval. Věděl jsem, že máme Francíka, řekl Erat. Sudí se mu po zápase omlouvali

Kangnung

Nervozita před samostatnými nájezdy a během nich? Nic takového! Kapitán české hokejové reprezentace Martin Erat zůstával před rozuzlením čtvrtfinálového dramatu ZOH proti Spojeným státům americkým klidný.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Hlavní trenér českého týmu Josef Jandač hovoří na střídačce s kapitánem Martinem Eratem.

Článek
Fotogalerie

„Nájezdy jsem neprožíval, protože vím, že máme Francíka, který nás podrží. Nám stačilo dát gól, dali jsme ho. Jsem hrozně rád, že postupujeme," potěšilo Erata.

„Pro Francíka to byl hrozně těžký zápas. Tři čtyři minuty na něj vždycky nešla žádná střela a najednou nějaká vyšla. Chytal neskutečně, vlastně to platí celý turnaj," chválil kapitán gólmanskou jedničku českého týmu.

Rozmrzelý byl po postupu mezi nejlepší čtyřku turnaje jen z výkonu hlavních arbitrů čtvrtfinále Kanaďana Gouina a Švéda Öhlunda. Ti ve třetí třetině nevylučovali za hraniční zákroky právě na Erata a Radila, aby pak v čase 58:39 vyloučili Mozíka za sekání.

Na omluvu mohlo být pozdě

„Na tomhle turnaji je velká nevyrovnanost rozhodčích. Každý zápas se píská jako faul něco jiného a tohle by se ve čtvrtfinále nemělo stávat," štvalo Erata, jemuž se sudí po skončení zápasu přijeli za své výroky omluvit. „Kdybychom ale dostali při Mozíkově trestu gól, tak už je na omluvu pozdě," věděl Erat, který si na svých čtvrtých olympijských hrách zahraje semifinále podruhé. V roce 2006 získal v Turíně bronz.

„Tenhle mančaft má od začátku touhu. Na všech vidíme, že chtějí pracovat a mají touhu něco dosáhnout. To je hrozně důležitý," soudí Erat a už se koncentruje na semifinále, kde národní tým narazí nejspíše na Rusko.

„Musíme hrát svoji hru, ať jsme, nebo nejsme favoriti. Dostali jsme se s ní do semifinále a budeme v tom pokračovat," zakončuje Erat.

Reklama

Související témata: