Hlavní obsah

Esterminátor, Chuck Norris do penze. Ledecká opět vládne sítím, z tiskovky udělala show

Pchjongčchang

Ester Ledecká opět plní internet. Když česká závodnice v Pchjongčchangu triumfovala v paralelním obřím slalomu snowboardistek, její jméno se zařadilo mezi nejžhavější celosvětové trendy všech sociálních sítí. Někteří druhé zlato Ledecké oslavovali jako výjimečný zápis do olympijské historie, jiní úspěch mladé Češky glosovali a tvořili humorné příspěvky podtrhující senzační výsledek, na nějž lyžařka a snowboardistka v jedné osobě dosáhla. Ledecká přitom na tiskové konferenci sama předvedla malé vystoupení.

Foto: Lee Jin-man, ČTK/AP

Ester Ledecká po vítězství v paralelním obřím slalomu snowboardistek.

Článek

Poté, co Ledecká předvedla jednu show na svahu, bavila i na tiskové konferenci, kde si na moment sedla mezi novináře a chtěla klást otázky Němkám Jörgové a Hofmeisterové, stříbrné a bronzové medailistce z paralelního obřího slalomu.

Ledecká se nezastavila a na tvářích žurnalistů nadále tvořila úsměvy. „Dnes ráno jsem vstávala dost brzy. Vstávat ještě dřív jenom kvůli make-upu prostě nedává smysl," bavila Češka.

Uživatelé sociálních sítí si ale vystačili sami a předháněli se v tom, kdo co nejvýstižněji nebo nejvtipněji okomentuje vítězství Ledecké. Z českých účtů pak zaznívalo, že zisk nejcennějších olympijských kovů na lyžích v super-G a na snowboardu v paralelním obřím slalomu překonává zlatou medaili z hokejového turnaje na olympijských hrách v Naganu 1998.

Mezi nejvděčnější příspěvky ale, stejně jako po lyžařském triumfu dvaadvacetileté závodnice, patřily ty humorné. Zahraniční publikum díky Ledecké objevuje i jejího otce Janka jako význačnou postavu české hudební scény, konkrétně pak svéráznou dobovou estetiku videoklipu písně Utajený světadíl Ledeckého kapely Žentour z roku 1987.

V paralelním obřím slalomu snowboardistek nastal jeden pozoruhodný moment, který ovšem s Ledeckou nesouvisel.

Daniele Ublingové totiž do trati vběhla veverka, rakouská závodnice ji jen těsně minula, pak souboj se soupeřkou Bykovovou dokonce vyhrála, ve čtvrtfinále ale nestačila, i bez veverky na trati, právě na český fenomén.

Reklama