Hlavní obsah

Samková korunovala famózní český víkend. Snad jsme se nevystřílely před Soči, věří

Vallnord-Arcalís/Praha

Víkend, který vlil českým sportovním fanouškům před blížící se olympiádou optimismus do žil, korunovala svým třetím vítězstvím ve Světovém poháru snowboardkrosařka Eva Samková.

Foto: Barbora Berdychová

Snowboardkrosařka Eva Samková.

Článek

První v kvalifikaci i ve všech jízdách. Nastal v Andoře vůbec nějaký problém?

Trochu se starty. Nejela jsem první od začátku, jak většinou bývám. V semifinále jsem byla v první klopence třetí a předjela cestou dvě holky a ve finále také třetí po startu a postupně jsem se dostala dopředu. Dominique Maltaisovou jsem předjela až v poslední klopence před cílovou rovinkou. Takže to bylo docela dramatické, předjížděly jsme se a bavilo mě to.

Příjemné zjištění, že umíte vyhrávat závody i díky předjíždění?

Dobře, že jsem si to vyzkoušela. Trať mi tu seděla, jen v sobotním závodě jsem v semifinále svoji chybou ťukla soupeřce do prkna. To byla lekce a ponaučení pro neděli.

Bylo pro vaši psychiku důležité vyhrát poslední závod Světového poháru před Soči?

Teď se ukázalo, že olympiáda bude mazec. Když bude zase stejné složení finále, neujede jeden člověk, ale bude to zábava až do konce. Je to povzbuzení, už jen X-Games a pak Soči.

Závodila jste poprvé od prosincového zranění kolena. Bez bolesti?

Koleno, které jsem si zranila v Kanadě, nebolí od přelomu roku. Ale pak jsme chytla chřipku a trochu mě rozbolelo druhé.

Radost z triumfu vám asi teď kazí jen vážnější zranění kolena kolegy Michala Novotného.

Je to tak. Majkl letí v pondělí do Prahy, podstoupí vyšetření a uvidí se, co dál. Koleno pořád chladí, celou noc nespal, už má aspoň trochu lepší náladu než v sobotu. Byla by to hrozná škoda, protože jezdí krásně, snad tu olympiádu zvládne.

Registrovala jste nedělní úspěchy dalších českých zimních sportovkyň? Triumf biatlonistky Soukalové, bronz rychlobruslařky Sáblíkové a snowboardistky Ledecké…

Máme tu zprávy hlavně o Esterce Ledecké. Super, je to famózní. Doufám, že jsme se nevystřílely před Soči. Ale v dobré formě není důvod se brzdit. Jsem ráda za holky a těším se na olympiádu. Snad budeme oslavovat i ostatní…

Reklama

Související témata: