Hlavní obsah

Vaidišové chybí zápasy, ale zápěstí už ji nebolí

Nejlepší česká tenistka Nicole Vaidišová si v pondělí po vítězství nad Švýcarkou Emmanuelle Gagliardiovou v prvním kole French Open pochvalovala nejen atmosféru na centrálním dvorci, ale také svůj zdravotní stav. Kvůli zranění pravého zápěstí nehrála od dubnového fedcupového zápasu na Slovensku, ale nyní už je naprosto v pořádku.

Článek

Do zápasu nastoupila s preventivně zavázaným zápěstím a opakovaně si protřepávala ruku, ale nebyl to podle ní signál přetrvávajících zdravotních problémů. "Už na to zápěstí nemusím myslet, takže to je skvělé," řekla po postupu loňská semifinalistka.

Vzhledem k dlouhé herní pauze ji prý nesvazuje tíha velkých očekávání. "Samozřejmě mi chybí nějaké zápasy, ale na druhou stranu tady nejsem pod tlakem. Mohu sama sebe jen překvapit, hrát lépe, než čekám, a uvidíme. Chci předvést co nejlepší tenis. Kam až bych se chtěla dostat, to si nestanovuju," uvedla.

Peschkeovou rozhodily zdravotní problémy soupeřky

Vaidišovou potěšil také nečekaný postup další české tenistky Květy Peschkeové, která vyřadila turnajovou jedenáctku Naděždu Petrovovou. Ruská tenistka se v zápase potýkala se zraněním zad, která si nechala ošetřovat.

Jednatřicetiletá Peschkeová už se koncentruje především na čtyřhru a v Paříži vůbec poprvé v této sezóně na elitních turnajích nastoupila do hlavní soutěže dvouhry. Tenistka, které v singlovém žebříčku patří až 182. pozice, měla ze svého prvního vítězství nad Petrovovou radost.

Zdravotní problémy soupeřky nicméně podle vlastních slov trochu zapůsobily na psychiku, takže druhý set česká tenistka nezahrála dobře a ztratila ho. Ve třetím už ale nedovolila soupeřce ani hru. "Už to padalo tam, kam mělo," poznamenala Peschkeová, která nepovažuje za nepřekonatelnou ani soupeřku pro druhé kolo, Francouzku Stéphanii Cohenovou-Alorovou.

Hernych si pro bolest ani nesedal 

Naopak rychlý konec mělo pařížské účinkování Jana Hernycha, jenž kvůli bolestem zad hned v první hře vzdal zápas s Rusem Michailem Južným. Jeho obtíže v Paříže měly ještě intenzivnější průběh než ty, které pocítil už před dvěma měsíci v Monaku.

"Pak jsem hrál dva turnaje a myslil jsem, že už je to dobré, ale zas mě to chytlo. Myslil jsem, že to rozhýbu, ale bylo to, jako by mě tam někdo bodl. Tak rychle jsem ještě z kurtu neodcházel," řekl tenista, který k rozhovoru s českými novináři přišel s viditelnými potížemi a raději si ani nesedal. Teď prý bude muset přijít na nějaké cvičení, které by ho bolestí zbavilo.

Reklama