Hlavní obsah

Kreuziger se blýskl druhým místem v závodu Kolem Romandie

LAUSANNE

Český cyklista Roman Kreuziger obsadil druhé místo v etapovém závodu Kolem Romandie a připsal si největší úspěch mezi profesionály. Jednadvacetiletý jezdec nestačil v podniku elitního seriálu ProTour pouze na Němce Andrease Klödena. Za druhým mužem Tour de France z let 2004 a 2006 zaostal o 35 sekund.

Článek

Poslední pátou etapu s cílem v Lausanne v neděli vyhrál v hromadném spurtu Kreuzigrův kolega ze stáje Liquigas Ital Daniele Bennati. Český cyklista i jeho hlavní soupeři si v neděli už pouze hlídali své pozice.

Kreuziger si vedl ve Švýcarsku od začátku skvěle. V prologu dojel šestý a v dalších dnech stoupal pořadím vzhůru. Po páteční časovce poskočil už na průběžné třetí místo a díky páté příčce v sobotní královské horské etapě se posunul za dvaatřicetiletého Klödena. Až za Kreuzigrem skončil i dvojnásobný vítěz španělské Vuelty Rus Dennis Meňšov, který obsadil čtvrté místo.

Juniorský mistr světa z roku 2004 vylepšil loňské šesté místo v konečném pořadí a dal si ideální dárek k úterním 22. narozeninám. Dosud Kreuziger sbíral v profesionálním pelotonu hlavně dílčí úspěchy. Syn bývalého úspěšného cyklokrosaře dojel loni druhý v prologu v závodu Paříž - Nice a stejný výsledek předvedl před rokem na úvod právě ve Švýcarsku.

Výsledky - 5. etapa (154 km):
1. Bennati (It.) 3:43:39, 2. M. Zberg (Švýc.), 3. Iglinskij (Kaz.), 4. Breschel (Dán.), 5. Schröder (Něm.), 6. Cavendish (Brit.), ...28. Kreuziger všichni stejný čas, 95. Raboň (oba ČR) -51.
Konečné pořadí:
1. Klöden (Něm.) 16:43:20, 2. Kreuziger -35, 3. Pinotti (It.) -43, 4. Meňšov (Rus.) -45, 5. Astarloza (Šp.) -54, 6. Casar (Fr,) -1:05, ...110. Raboň -50:38.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články