Hlavní obsah

Benešová vyřadila na French Open Vaidišovou

PAŘÍŽ/PRAHA

Ze souboje českých tenistek v prvním kole tenisového grandslamu French Open vyšla vítězně Iveta Benešová. Patnáctou nasazenou Nicole Vaišovou porazila po setech 7:6 a 6:1 a v dalším kole ji čeká lepší z dvojice Radionová - Pengová. Z postupu se radují i Lucie Šafářová a Klára Zakopalová.

Článek

Vaidišová, patnáctá nasazená hráčka, se v poslední době nepotýká s dobrou formou. Prohrála posledních pět zápasů, k herní pohodě jí nepomohl ani nový kouč Felgate. Benešová naopak pomohla českému týmu k vítězství ve Fed cupu nad Izraelem, na turnaji v Estorilu se navíc dostala až do finále. Obě tenistky se spolu dosud utkaly jen jednou, v roce 2005 vyhrála na tvrdém povrchu v Hobartu ve třech setech Benešová.

V prvním setu si Vaidišová i Benešová jednou neudržely podání, za stavu 6:6 tak sada dospěla až do tie-breaku, ve kterém byla úspěšnější Benešová. Zkrácenou hru vyhrála jednoznačně 7:2.

"Klíčem k výhře v utkání byl úspěch v tie-breaku v prvním setu," řekla po zápase Benešová. "Věděla jsem, že do něho musím dát vše a pokusit se Nicole rozpohybovat," ocitovala její slova agentura AP.

Šafářová nedala Kloeselové šanci

Pětadvacetiletá tenistka vstoupila lépe i do druhé sady. Vaidišová sice vyhrála první hru a ujala se vedení 1:0, to ovšem byl její poslední světlý moment v zápase. Benešová totiž následně vyhrála šest her v řadě a raduje se z poněkud překvapivého postupu. Do hlavní části turnaje se totiž musela prokousávat z kvalifikace. Pro loňskou čtvrtfinalistku turnaj končí již v prvním kole. Utkání, ve kterém vyrobila třicet osm nevynucených, zakončila stylově - dvojchybou.

Lucie Šafářová narazila v prvním kole na Němku Kloeselovou a na postup se příliš nenadřela. Svou soupeřku přehrála za pětapadesát minut hladce dvakrát 6:1. Ve druhém kole ji čeká druhá nasazená Srbka Ana Ivanovičová, která postoupila přes Švédku Arvidssonovou.

Zakopalová vyřadila nasazenou Razzanovou

Klára Zakopalová vstoupila do zápasu s Virginií Razzanovou z Francie dobře, když prorazila své soupeřce dvakrát podání a rázem vedla v úvodní sadě 3:0. Nasazená čtyřiadvacítka se ale vzchopila a oba brejky Zakopalové vrátila. Další brejk přišel za stavu 4:5 z pohledu české tenistky při jejím podání. Razzanová vyhrála první set 6:4.

Průběh zápasu se lámal ve třetím gamu druhé sady. Za stavu 1:1 se hráčky dlouho bily o podání Francouzsky. Úspěšnější nakonec byla rodačka z Prahy a celou sadu nakonec získala v poměru 6:3. Rozhodující set vyhrála také česká hráčka a postoupila do druhého kola, kde se utká s lepší z dvojice Ze Yan - Emile Loit.

<tbody><tr class="invert"><td>French Open - ženy: </td></tr><tr class="highlight"><td>Dvouhra - 1. kolo: </td></tr><tr><td><strong><em>Zakopalová (ČR) -</em></strong> Razzanová (Fra.) 4:6, 6:3, 6:2.<strong><em> Šafářová (ČR)</em></strong> - Klöselová (Něm.) 6:1, 6:1, <strong><em>Benešová (ČR)</em></strong> - <strong><em>Vaidišová (ČR)</em></strong> 7:6 (7:2), 6:1. </td></tr></tbody>

Reklama