Hlavní obsah

Cetkovská porazila Benešovou, v osmifinále ji čeká Ivanovičová

Ze souboje dvou českých tenistek ve třetím kole Roland Garros vzešla vítězně Petra Cetkovská, která porazila Ivetu Benešovou 6:3 a 6:3. Cetkovská se tak poprvé v kariéře probojovala do osmifinále grandslamového turnaje, kde ji čeká druhá nasazená Srbka Ana Ivanovičová.

Článek

Úvod zápasu vyšel lépe Cetkovské, která sebrala Benešové úvodní servis. Své podání si uhájila a při podání své soupeřky si vybojovala další dva brejkboly. Druhý se jí podařilo proměnit a vedla již 3:0. Benešová se pokusila set zdramatizovat v osmé hře, když Cetkovské prorazila podání. Ta ale nakonec získala set ve svůj prospěch díky dalšímu brejku.

I ve druhé sadě hned první servis Iveta Benešová neuhájila. Vzápětí se jí ale povedl rebrejk. O osudu druhého setu nakonec rozhodla šestá hra, v níž se Benešové opět nepodařilo udržet svůj servis. Cetkovská dovedla zápas do vítězného konce a v osmifinále se utká s druhou nasazenou Srbkou Anou Ivanovičovou, která porazila Dánku Wozniackiovou 6:4 a 6:1.

French Open 2008 - výsledky českých tenistů:
Ženy, dvouhra - 3. kolo:
Cetkovská (ČR) - Benešová (ČR) 6:3, 6:3.
Ženy, čtyřhra - 1. kolo:
Hradecká, Voráčová (ČR) - Bammerová, Lisická (Rak./Něm.) 6:3, 7:5, Peschkeová, Stubbsová (3-ČR/Austr.) - Cetkovská, Šafářová (ČR) 4:6, 6:3, 6:0, Vesninová, Zvonarevová (Rus.) - Arvidssonová, Záhlavová-Strýcová (Švéd./ČR) 6:1, 6:3.
Muži, čtyřhra - 1. kolo:
Lipsky, Martin (USA) - Ljubičič, Pála (Chorv./ČR) 7:5, 7:6 (7:3), Arnold Ker, Chela (Arg.) - Damm, Vízner (6-ČR) 7:5, 6:4, Lindstedt, Nieminen (Švéd./Fin.) - Minář, Vaněk (ČR) 6:1, 6:2.
Muži, čtyřhra - 2. kolo:
Dlouhý, Paes (9-ČR/Ind.) - Acasuso, Prieto (Arg.) 6:4, 6:4.
Ostatní výsledky turnaje

Reklama

Související témata: