Hlavní obsah

Zabiju tě, jestli ten zápas přerušíš, varoval Briggs před duelem s Kličkem promotéra

Dostával ránu za ránou. Diváci nejenom v hamburské aréně, ale také u televizních obrazovek sledovali, zda se Vitaliji Kličkovi podaří zápas s Američanem Shannonem Briggsem ukončit předčasně. Od sedmého kola bylo totiž jasné, že Ukrajinec obhájí titul profesionálního mistra světa v těžké váze organizace WBC. Američan přesto nedovolil zápas přerušit. Už před duelem varoval promotéra Grega Cohena a přerušení duelu nedovolil ani během souboje.

Foto: Martin Meissner, ČTK

Americký boxer Shannon Briggs po utkání s Vitalijem Kličkem

Článek

Druhá polovina z celkových dvanácti kol, které oba boxeři strávili v ringu, byla ve znamení čekání na okamžik, kdy se podaří ukrajinskému obhájci zasadit Briggsovi KO úder. Nakonec k tomu nedošlo, přestože Kličko Briggse porazil na body drtivým rozdílem. „Překvapil mě, kolik toho vydržel. Nemohl jsem uvěřit, že po tolika úderech stále stojí na nohou,“ složil Kličko svému soupeři poklonu.

V zákulisí se od osmého kola hovořilo o tom, že by se měl zápas ze zdravotních důvodů ukončit. „Pokud by záleželo jen na mě, zápas bych zastavil. Ale se Shannonem jsme se o tom bavili před samotným duelem. Řekl mi: Nezastavuj ten zkur....j zápas. Jinak tě zabiju,“ citovala stránka thesweetsciene.com promotéra Grega Cohena. Američan nechtěl připustit přerušení zápasu ani v průběhu utkání. „Stál si za svým. Doufal jsem, že ho v jeho rohu neposlechnou. Ale to rozhodnutí jsem chápal. Na tenhle zápas tvrdě trénoval. I mentálně se cítil stoprocentně připravený,“ dodal Cohen pro ESPN.

Kličkův kouč: Být to můj boxer, odvádím ho pryč

Nad tímto rozhodnutím kroutil hlavou také Kličkův trenér Fritz Sdunek. „Briggs už nikdy nebude po všech těch ránách stejný,“ řekl dokonce. „Být to můj bojovník, po desátém kole bych ho odváděl pryč,“ dodal Sdunek pro boxinkscene.com.

Briggs nakonec vydržel v ringu s obhájcem pásu všech dvanáct kol. Následky však tomu odpovídaly. Američan budil dojem člověka po autonehodě. Ze zápasu si odnesl ošklivě natržený levý biceps, poraněné šlachy v rameni, zlomený nos a kost u oka. Největší hrozba v podobě podezření na krvácení do mozku se však nepotvrdila. Stejně jako otřes mozku.

Ukrajinský boxer Vitalij Kličko (vpravo) v utkání s Američanem Shannonem Briggsem.foto: ČTK/Axel Heimken

„Byl dehydratovaný a v šatně se mu podlomila kolena, ale nezkolaboval. Mozek stoprocentně poškozený není. Byl na vyšetření po zápase a po šesti hodinách na dalším,“ vysvětloval Cohen. „Z arény odešel po svých, přestože jsme mu nabízeli nosítka. Bude v pořádku,“ je přesvědčen promotér.

Briggs zůstane v hamburské nemocnici nejméně do pátku. „Shannon se tam odsud chce dostat co nejdříve, ale bude tam muset zůstat o něco déle. Je zcela zdevastovaný. Opravdu si myslel, že dokáže zvítězit,“ dodal Cohen.

Reklama