Hlavní obsah

VIDEO: Jsem Tyson, Ali a Lewis dohromady, vykřikuje Chisora. Uvidíme, říká Kličko

Derek Chisora je bezesporu ambiciózní boxer. Zřejmě ale také nepoučitelný. Jeho slovní výpady na adresu Vladimira Klička, s nímž se utká 11. prosince o mistrovské pásy profesionálních organizací WBO, IBF a IBO, v mnohém připomínají Shannona Briggse, který o uplynulém víkendu boxoval se starším Kličkem - Vitalijem. Dopadl neslavně a po zápase se sbíral v nemocnici. Chisora si věří také a v německém Mannheimu chce sebrat tituly ukrajinskému kladivu.

Foto: Alex Domanski, Reuters

Vladimir Kličko (vlevo) a Brit Derek Chisora po tiskové konferenci v německém Mannheimu.

Článek

„Bude to můj večer, moje noc a na konci roku bude celý svět znát jméno Dereck Chisora," prohlásil odvážně Brit. O osm let mladší vyzyvatel nemá zatím v profesionálním ringu nijak velké jméno. Je ale úřadujícím britským mistrem a ve sbírce má titul z Her Commonwealthu. V profesionálním ringu za tři roky ještě neprohrál žádný ze 14 duelů, devětkrát zvítězil knokautem.

„Jsem tak trochu jako Mike Tyson, trochu Muhammad Ali a Larry Holmes, něco jsem si vzal od Franka Bruna a Lenoxe Lewise. Jsem zkrátka takový mix, smrtící kombinace,“ přirovnává se Chisora k největším boxerským legendám.

„Od Tysona mám pohyb hlavy, od Bruna postavu, na nohou jsem jako Ali, fyzičku a ránu mám jako Holmes...“ líčí svoje přednosti boxer narozený v africkém Zimbabwe. „A na rozdíl od většiny boxerů nejsem jenom produktem tělocvičen. Mám rytmus v sobě a posilovat můžu kdykoli, když slyším hudbu,“ dodává.

Vladimir Kličko zůstává klidný a sílu soupeře nepodceňuje."Chisora je mladý, rychlý a má tvrdou ránu. Můj kouč Emanuel Steward už mě před jeho kvalitami varoval," řekl o nejbližším soupeři Kličko, který má bilanci 55 vítězství z 58 zápasů. A místo bojovných řečí může poukázat na svoje profesionální tituly a ohromující bilanci 55 vítězství (z toho 49 KO) a jen tří proher.

Reklama

Související témata: