Hlavní obsah

Brankář Pavelec si může zopakovat Bratislavu. Je ve výběru na MS v hokejbalu

PRAHA

Možná se vrátí do míst, kde vybojoval světový hokejový bronz. Brankář Ondřej Pavelec je v širší nominaci na mistrovství světa v hokejbalu, které se uskuteční za měsíc Bratislavě. Předminulou neděli český hokejový tým porazil Rusko 7:4 a slavil třetí místo. Nyní se může gólman Atlanty vrátit zpět do haly Ondreje Nepely.

Foto: Milan Malíček, Právo

¨Hokejový brankář Ondřej Pavelec se občerstvuje na tréninku české reprezentace.

Článek

„S Ondrou jsme měli v neděli kratší sezení. Má zájem, ale hokejbal nikdy nechytal, takže si to chce nejdříve vyzkoušet, potom se uvidí,“ přiblížil aktuální situaci vedoucí mužstva Adam Karnet.

Širší třicetičlenná nominace musela být oznámena měsíc před šampionátem, proto je mezi nimi i jméno Ondřeje Pavelce. A to i přesto, že není nic definitivní.

„Trenér Kadlec mluvil s Ondrou ještě před mistrovstvím světa, teď bude záležet na dalších jednáních a podmínkách,“ řekl Sport.cz už v neděli Karnet.

Ve výběru hráčů nefiguruje kromě Pavelce žádný hokejista. „Je to jenom další střípek naší filosofie, se kterou jsme k volbě hráčů přistoupili. Dostat se na mistrovství světa je pro hráče odměnou za tvrdou práci, kterou hokejbalu obětovali. Proto by prostor mělo dostat co největší množství z nich. Samozřejmě k nám přicházejí dohady o tom, že jiné týmy s hokejisty šetřit nebudou, my jsme ale přesvědčeni, že mistrovství světa v hokejbale je akcí pro hokejbalisty," okomentoval stav Karnet na stránkách hokejbal.cz.

Výjimku tvoří gólman NHL a bronzový medailista ze Slovenska. „Nominace hokejového brankáře byla osobně předjednaná už nějakou dobu a nyní se řeší její podrobnosti,“ dodal Karnet.

Širší nominace českého týmu na MS 2011 v Bratislavě
Brankáři: Leoš Gerlich, Lukáš Heczko, Jan Jirotka, Ondřej Pavelec
Obránci: Tomáš Hák, Jan Hrabica, Radek Honický, Michal Chmel, Tomáš Kudela, Jan Pospíšil, Jan Příhoda, Tomáš Rejthar, Miroslav Růžička, David Tyburec
Útočníci: Jan Bacovský, Jan Bílý, Lukáš Hudeček, Petr Chmel, Ondřej Kejř, Martin Kruček, Pavel Kubeš, Aleš Kypet, Petr Novák, Lukáš Plzák, Michal Průcha, Adam Roušal, Lukáš Soukup, Libor Topolánek, Michal Trčka, Tomáš Wróbel

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

Hokej

Kanada - USA 6:4

Kanada ve finále mistrovství světa hokejistů do 18 let zdolala Spojené státy
NačítámNačíst další články