Hlavní obsah

Šafářová začala nadějně. Pak ji ale z Roland Garros vypakovala Görgesová

PAŘÍŽ

Tenistka Lucie Šafářová skončila na Roland Garros ve druhém kole. Česká hráčka nadějně rozehrála souboj s turnajovou sedmnáctkou Julií Görgesovou, vedla 6:2 a 4:2, ale nakonec Němce podlehla 6:2, 5:7 a 2:6. O postup do třetího kola budou z českých zástupců ještě ve čtvrtek bojovat turnajová devítka Petra Kvitová, Lucie Hradecká a mezi muži Lukáš Rosol.

Foto: Michel Spingler, ČTK/AP

Lucie Šafářová na Němku Julii Görgesovou nestačila.

Článek

"Vždycky je člověk smutný, když je takhle blízko vítězství, ale nemyslím si, že jsem udělala v utkání něco špatně. Hrála jsem pořád stejně, snažila se držet stejnou taktiku a hrát i podávat hodně přes bekhend. Ona pak začala výborně servírovat, chytla se, začala hrát výborně a já tahala za kratší konec," řekla Radiožurnálu Šafářová, které v hledišti fandil vedle přítele Tomáše Berdycha i hokejista Jaromír Jágr.

Levou rukou hrající Šafářová bojovala s Görgesovou dvě hodiny a minutu. Po zisku první sady vedla ve druhé 4:2, ale brejk neudržela a ve dvanácté hře při setbolu soupeřky udělala dvojchybu. "Vypadá to, že jsem byla blízko, ale ona v prvním setu chybovala a neservírovala dobře. Ve druhém setu začala dělat body z mého druhého servisu a moje hra pod jejím tlakem trochu klesla," uvedla Šafářová.

Görgesová se v prvním setu vůbec nepoznávala. "To nebyl výkon hodný grandslamu. Na kurtu jsem se ptala, co tady vlastně dělám?" citovala světovou devatenáctku německá agentura SID. K obratu jí pomohlo, že nahlédla do svého sešitu s nápovědou, jak na vyzrát na soupeřky, kterou si vytvořila. "Mám tam napsáno, jak hrát a důležité věci mám zvýrazněné," prozradila německá tenistka.

Na začátku třetího setu měla Šafářová dva brejkboly, ale Görgesová je odvrátila skvělým podání. Vzápětí přišla o servis Češka a ztratila set i zápas. "Prohra mrzí, ale čekají mě další turnaje a doufám, že mě neposadí dolů," řekla Šafářová.

Maximem čtyřiadvacetileté Šafářové, aktuálně 37. hráčky dvouhry WTA, tak na Roland Garros zůstane postup do čtvrtého kola v roce 2007.

FRENCH OPEN 2011 - výsledky českých tenistů:
MUŽI
Čtyřhra - 1. kolo:
Čermák, Polášek (14-ČR/SR) - Ferreiro, Sa (Braz.) 6:2, 6:3.
ŽENY
Dvouhra - 2. kolo:
Görgesová (17-Něm.) - Šafářová (ČR) 2:6, 7:5, 6:2
Čtyřhra - 1. kolo:
Hradecká, Hlaváčková (ČR) - Benešová, Záhlavová-Strýcová (8-ČR) 6:4, 6:1, Peschkeová, Srebotniková (2-ČR/Slovin.) - Kai-Chen Chang, Scheepersová (Tchaj-wan/JAR) 6:2, 6:2.
Smíšená čtyřhra:
Čeng Ťie, Bhúpathí (5-Čína/Indie) - Kvitová, Stachovskij (ČR/Ukr.) 6:7 (3:7), 6:0, 10:8, Benešová, Paes (7-ČR/Indie) - Rezaiová, Dimitrov (Fr./Bulh.) 6:3, 6:2, Záhlavová-Strýcová, Tecau (ČR/Rum.) - Pennettaová, Starace (It.) 6:4, 7:5.
Ostatní výsledky turnaje

Reklama

Související témata: