Hlavní obsah

Blšany hostí první ročník frisbee festivalu - Fun Factory For Frisbee

Kateřina Heilmann

Nadcházející víkend se v Blšanech uskuteční akce, která zatím v Evropě nemá obdoby. Hráči tří různých sportů s disky - ultimate, dogfrisbee a discgolf - se poprvé sjedou závodit na jedno místo ve stejnou dobu. Zároveň ale budou mít dostatek času a prostoru na seznámení s ostatními účastníky a jejich frisbee disciplínou.

Foto: Václav Pachta

Tři různé disciplíny s létajícím diskem - ultimate, dogfrisbee a discgolf - budou k vidění pohromadě na jednom místě, v Blšanech

Článek
Fotogalerie

Akce nazvaná Fun Factory For Frisbee (FFFF) proběhne na hřištích sportovního areálu FC Blšany a v přilehlém okolí.

„Hlavním účelem této soutěže je nastartovat sérii závodů, které se budou konat každý rok a budou postupně růst jak počtem účastníků, tak především kvalitou zúčastněných týmů z ČR i zahraničí,“ říká o akci její iniciátor a hlavní pořadatel Michael Hron. Do soutěže ultimate frisbee přijali pozvání dva reprezentační celky, z Polska a Maďarska, které mají turnaj jako přípravu na srpnové mistrovství Evropy v Mariboru. Doplní je dalších šest týmů.

Podle organizátora je zatím největší zájem o účast v soutěži dogfrisbee, které je zařazeno do českého poháru DCDDC 2011, a posuzovat ji přijedou tři zahraniční rozhodčí. Představí se i Lucie Schönová, několikanásobná mistryně republiky. Vedle dogfrisbee stihne odehrát i turnaj v ultimate frisbee s týmem Velká Morava.

Třetí disciplínou je discgolf a závodníci se prý můžou těšit na atraktivní kurs. Jeden z košů, do kterých se budou discgolfisté trefovat létajícími talíři, je například umístěn na bývalém vojenském bunkru.

V sobotu večer se uskuteční zápas pickupového týmu hráčů ultimate proti pickupovému týmu hráčů dogfrisbee podle speciálně upravených, prozatím tajných, pravidel. Poté vypukne společná párty s pivním závodem pro všechny.

Pro hráče i návštěvníky je připraven doprovodný program. Během něho vystoupí tanečnice se psy Alena Smolíková, finalistka Talentmanie 2010, a proběhne i tombola ve prospěch útulku pro psy. Více na webových stránkách turnaje http://fff-frisbee.webnode.cz/

Reklama