Hlavní obsah

VIDEO: Nadala na US Open trápí křeče, na tiskové konferenci se zhroutil pod stůl

Těžce vykoupená výhra. Tenista Rafael Nadal porazil ve třetím kole na US Open Davida Nalbandiana. Na následující tiskové konferenci ale zažili zástupci médií šok. Španěl se v bolestech sesunul pod stůl, chytly ho křeče a všichni museli opustit místnost. To vše hodinu po zápase a po boji v horku, který trval dvě hodiny a devětatřicet minut.

Rafael Nadal v křečích na tiskové konferenci

Článek

Nadal dokončil tiskovou konferenci ve španělském jazyce, když najednou jeho ruce sevřely křeslo, zavřel oči, bolestí zaklonil hlavu a dožadoval se vody. Křeče byly tak silné, že obhájce titulu na US Open nevydržel sedět a zmizel pod stolem. Přítomní jen nevěřícně přihlíželi.

Až na pokyn asistentky všichni na deset minut odešli a Nadal si nechal nohu rozmasírovat. Tenista dostal tekutiny a led a brzy se zotavil.

„Měl jsem křeče v noze. Měl jsem je zepředu i zezadu. To je důvod, proč je to tak bolestivé. To je vše,“ vysvětloval poté tenista.

„Je smůla, že se tohle stalo na veřejnosti. Bylo opravdu horko, hodně jsem toho naběhal v těžkých podmínkách, hodně jsem se potil,“ hledal Nadal důvody svých zdravotních problémů.

Reklama