Hlavní obsah

Fotbalisté Sigmy Olomouc B vyhráli potřetí v historii MSFL

Olomouc

Fotbalisté Sigmy Olomouc B v dnešním utkání 27. kola MSFL porazili v hanáckém derby Zábřeh 4:1 a definitivně si zajistili první místo v tabulce. Tři kola před koncem mají náskok deseti bodů před druhou Kroměříží a jedenácti před třetím Slováckem B. Svěřenci trenéra Augustina Chromého, který v červnu oslaví 53. narozeniny, tak už nemohou být předstiženi.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Po A-týmu Sigmy Olomouc (na snímku) slaví také béčko Hanáků

Článek

První poločas přitom skončil 1:1, protože na vedoucí branku Petra Ševčíka hosté odpověděli tři minuty před pauzou vyrovnávací brankou Swiecha. Po změně stran pak ale domácí nastříleli v rozmezí deseti minut tři góly, jejichž autory byli Kalvach z penalty, Falta a Richter.

Slovácko B porazilo brankami Civiče, Sadílka a Zajíce 3:0 Orlovou a upevnilo si svoje postavení na bronzové příčce.

Sigma B triumfuje v dosavadní čtyřiadvacetileté historii MSFL již potřetí a děje se tak v sedmiletých cyklech: nejprve to bylo v roce 2001, podruhé v roce 2008. V olomouckém klubu letos slaví hned dva postupy, neboť A-tým Sigmy, který vede tabulku Fotbalové národní ligy, si rovněž v předstihu zajistil návrat do nejvyšší soutěže.

Sigma Olomouc B si zahrála druhou ligu naposledy v ročníku 2006/07, tehdy rovněž pod trenérskou taktovkou Augustina Chromého. Vinou horších vzájemných zápasů při bodové rovnosti s Hlučínem však obsadila předposlední 15. příčku a sestoupila společně s poslední Bystrcí. Rok nato sice oslavila své druhé prvenství v MSFL, vzdala se však postupu do

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články