Hlavní obsah

Darida po sestupu Freiburg opustí, zájem má nejméně jeden tým z bundesligy

Robert NeumannPrávo

Vyhlíží novou štaci. Reprezentační záložník Vladimír Darida má jasno: v létě změní dres, po sestupu Freiburgu druhou německou ligu hrát nechce. Na stole má několik nabídek, rád by zůstal v Německu, kde o něj údajně stojí Werder Brémy se spoluhráčem z národního týmu Theodorem Gebre Selassiem.

Foto: Michael Probst, ČTK/AP

Vladimír Darida (vlevo) bude v příští sezóně s největší pravděpodobností oblékat dres jiného týmu, Bude to Werder Brémy?

Článek

„Kvůli fantastickým fanouškům i životu ve Freiburgu mě to mrzí, jenže já chci hrát první ligu. Nějaké kluby se mi už ozvaly, musíme najít společné řešení s Freiburgem. Ve hře je i možnost, že bych zůstal, je ale minimální. Druhá bundesliga není špatná, jenže i kvůli nároďáku musím výš," prohlásil Darida.

Německým tiskem proběhly informace, že se o něj ucházejí, mimo jiné, i Brémy. „Nabídky jsou ze západní Evropy, jedna z nich je dohodě blíž. O Brémách jsem taky četl, ale teď bych víc neprozrazoval," uvedl 24letý záložník. Situaci probíral s reprezentačním trenérem Vrbou, jenž mu plán, zůstat v bundeslize, doporučil.

Darida přišel do Freiburgu před dvěma lety z Plzně za zhruba šest miliónů eur (přibližně 165 miliónů korun), čímž se stal nejdražší posilou v historii klubu. Kontrakt uzavřel na čtyři roky. Vyjednávací pozice o odchodu tudíž není snadná, Freiburg bude požadovat minimálně stejnou sumu, za kterou Daridu získal.

Možné je i hostování

„Smlouva obsahuje výstupní klauzuli, je v ní uvedená částka, za kterou mě může někdo vykoupit," uvedl Darida bez bližšího upřesnění. Možná tedy dojde na variantu s hostováním, která pro zájemce nebude tak nákladná.

Letní přípravu by rád zahájil už v novém působišti, aby měl dostatek času na aklimatizaci. „Ale může to dopadnout tak, že zkraje července začnu přípravu ve Freiburgu, protože jednání budou pořád probíhat," připustil Darida.

Vedení klubu je prý smířeno, že jej ztratí. Záložníka zřejmě nezviklají ani četné prosby fanoušků, kteří naléhají, aby zůstal. „Management s tím počítal. Bere to tak, že po sestupu odejde víc hráčů. Od fanoušků mi chodí zprávy na Facebook. Píšou, abych neodcházel. Uvidíme," usmál se Darida.

Jediný scénář, který nyní může stoprocentně vyloučit, je návrat do české ligy. „Chci ještě zůstat v zahraničí," řekl jednoznačně.

Reklama

Související témata: