Hlavní obsah

Incidentem před budovou FAČR se zabývá policie. Tribuna Sever protestovala na Strahově

Plynové masky, dýmovnice a transparent se vzkazem. Za epicentrum nákazy českého fotbalu označili fanoušci Slavie z tribuny Sever FAČR a Ligovou fotbalovou asociaci během sobotní protestní akce před budovou svazu na Strahově. Podle vyjádření tiskového mluvčího Michala Jurmana má asociace z incidentu pořízený videozáznam, který předala policii.

Foto: Sport.cz

Fanoušci Slavie protestují před budovou FAČR proti poměrům v českém fotbale. Zdroj: Twitter Tribuna Sever

Článek

Česká fotbalová liga je přerušena kvůli hrozbě šíření nového typu koronaviru a nařízení vlády o zákazu konání společenských akcí nad 30 osob. Fanoušci tvrdého jádra fotbalové Slavie pauzu využili k uspořádání protestní akce před budovou FAČR na Strahově.

Za epicentrum nákazy českého fotbalu označili příznivci sešívaných FAČR a LFA. V narážce na šíření nového typu koronaviru si přitom nasadili plynové masky a odpálili zelené bengálské ohně. Fotografie z protestní akce následně zveřejnili na sociálních sítích.

Šéfreportér Seznamu Luděk Mádl na twitteru sdílel vyjádření mluvčího svazu Michala Jurmana. „Můžeme potvrdit, že se v sobotu odpoledne stal před budovou FAČR incident, při němž skupina maskovaných lidí použila např. dýmovnice. Z veškerého jednání této skupiny máme videozáznam, který ostraha budovy předala Policii ČR. Případ je nyní v jejím šetření," vzkázal Jurman.

Reklama